Huippukokin resepti: Valmista eksoottisia hodareita

eksoottinen_hotdog

Huippukokki Tomi Björckin reseptillä klassiset hod dogit muuntautuvat eksoottisemmaksi herkuksi.

Tomi Björckin Huippukokin kotiruokaa -kirjan innoittamana Sivumaku-bloggaaja Jani Kinnunen innostui kokeilemaan hieman eksoottisempien hodareiden valmistamista – ja yllättyi positiivisesti.

– Lopputulos toimi pitaleipään kääräistynä lähinnä hodarityylisenä sormiruokana. Yhdessä samppanjan kanssa se oli täydellinen kombo, bloggaaja toteaa.

Pitaleipää ja itse tehtyä makkaraa

Tavallisen vehnäsämpylän, ketsupin ja sinapin sijaan Björckin hodarit kootaan pitaleivästä, harissamajoneesista ja avokadotahnasta. Perinteisten nakkien sijaan eksoottisia hodareita varten makkarat valmistetaan itse.

Makkaraa on usein helpompi valmistaa kerralla hieman isompi satsi, sillä niiden tekeminen on työlästä puuhaa. Bloggari jakoi vinkkinsä siihen, kuinka makkaroiden onnistumisen voi varmistaa kesken prosessin.

– Makkaroiden kanssa toimii sama niksi kuin lihapullien. Testipallo. Pyöräytä massasta pallo ennen suoleenpursotusta, paista se ja tarkista maku. Tässä kohtaa makua on vielä mahdollista säätää, hän vinkkaa.

Katso Tomi Björckin eksoottisten hodareiden resepti Sivumaku-blogista!

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.