Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Huikea niksi: Näin teet broilerista helposti erityisen mehukasta

Shutterstock
Julkaistu 11.11.2016 21:15

MTV LIFESTYLE

Liharuokien kokkaaminen on taitolaji, sillä hyväkin liha kuivahtaa väärissä käsissä. Tällä niksillä teet vähärasvaisesta lihasta erityisen maukasta.  

Real Simple -sivusto vinkkaa hyödyntämään maustettua suolavettä kanan, kalkkunan ja lihan valmistamisessa. Suolavedestä  imeytyy lihaan makua ja mehevyyttä, jolloin liha ei kuivahda valmistettaessa.

Liha upotetaan alta löytyvän ohjeen mukaisesti suolaveteen ennen valmistusta 

Suolavesi:

Valmista suolavesi seuraavalla kaavalla: Sekoita 2,3 dl vettä 2 tl suolaa, 1 tl sokeria, puolikas laakerinlehti, 1/4 tl mustapippuria ja anna seoksen kiehahtaa pannulla. Lisää tämän jälkeen hieman yli 7 desilitraa jääkylmää vettä, jotta seoksesta tulee huoneenlämpöistä. Tällä reseptillä saat noin litran verran suolavettä. 

Jos haluat maustaa lihaa, kokeile esimerkiksi sitruunan kuorta, tuoreita yrttejä tai vaikkapa kanelitikkuja suolaveden mausteena. 

Valmistusajat:

  • 6–9 kilon kalkkuna: vettä 7,6 litraa, liota veteen 12–14 tunniksi
  • 5–6,5 kilon kalkkuna: 3,7 litraa vettä, liota 12 tuntia. 
  • Kokonainen kana: 2 litraa vettä, 6–8 tuntia. 
  • Kaksi paksua porsaankyljystä: litra vettä, 2–4 tuntia. 

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lähde: Realsimple.com

Lisää aiheesta:

Emma paljastaa, miten minkä tahansa lihan saa helposti mehukkaaksi: "Olen huomannut, että jopa 15 minuuttia tuottaa tulosta"Varma tapa saada mehukasta broileria: Tämä simppeli kikka ennen rintafileiden paistoa estää kuivumisenUskomattoman mehukasta broilerin rintafilettä – nerokas suolakikka takaa onnistuneen lopputuloksen Ruokaideat vähissä? Espanjalainen ruokasuosikki valmistuu jopa vartissa – tämä paella on todellinen arjen pelastaja!Ei enää koskaan kuivaa broileria! Yksi ainesosa muuttaa käsityksesi vartaiden grillaamisesta"Mauste", joka tekee pihvistä entistä parempaa – kokeile rohkeasti!
RuokaniksitLihaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruokaniksit
  • 4.10.17:32
    Ruoka

    Tee minuutin kikka pakastekorvapuusteille – mielettömän hyvä lopputulos!

  • 3.10.17:13
    Ruoka

    Tiesitkö? Helppo kikka takaa mikropopcornien onnistumisen

  • 23.9.17:17
    Ruoka

    Tiesitkö tätä ketsuppikikkaa? Viimeisetkin tipat pullosta ulos

  • 21.9.09:45
    Ruoka

    Parasta keitettyä parsakaalia: Testaa Samulin kypsennyskikka

  • 20.9.09:43
    Ruoka

    Tiesitkö? Näin parsakaali kannattaakin pestä