Huikea niksi: Näin teet broilerista helposti erityisen mehukasta

shutterstock_135686393
Shutterstock

Liharuokien kokkaaminen on taitolaji, sillä hyväkin liha kuivahtaa väärissä käsissä. Tällä niksillä teet vähärasvaisesta lihasta erityisen maukasta.  

Real Simple -sivusto vinkkaa hyödyntämään maustettua suolavettä kanan, kalkkunan ja lihan valmistamisessa. Suolavedestä  imeytyy lihaan makua ja mehevyyttä, jolloin liha ei kuivahda valmistettaessa.

Liha upotetaan alta löytyvän ohjeen mukaisesti suolaveteen ennen valmistusta 

Suolavesi:

Valmista suolavesi seuraavalla kaavalla: Sekoita 2,3 dl vettä 2 tl suolaa, 1 tl sokeria, puolikas laakerinlehti, 1/4 tl mustapippuria ja anna seoksen kiehahtaa pannulla. Lisää tämän jälkeen hieman yli 7 desilitraa jääkylmää vettä, jotta seoksesta tulee huoneenlämpöistä. Tällä reseptillä saat noin litran verran suolavettä. 

Jos haluat maustaa lihaa, kokeile esimerkiksi sitruunan kuorta, tuoreita yrttejä tai vaikkapa kanelitikkuja suolaveden mausteena. 

Valmistusajat:

  • 6–9 kilon kalkkuna: vettä 7,6 litraa, liota veteen 12–14 tunniksi
  • 5–6,5 kilon kalkkuna: 3,7 litraa vettä, liota 12 tuntia. 
  • Kokonainen kana: 2 litraa vettä, 6–8 tuntia. 
  • Kaksi paksua porsaankyljystä: litra vettä, 2–4 tuntia. 


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja