Huikea niksi: Näin teet broilerista helposti erityisen mehukasta
Liharuokien kokkaaminen on taitolaji, sillä hyväkin liha kuivahtaa väärissä käsissä. Tällä niksillä teet vähärasvaisesta lihasta erityisen maukasta.
Real Simple -sivusto vinkkaa hyödyntämään maustettua suolavettä kanan, kalkkunan ja lihan valmistamisessa. Suolavedestä imeytyy lihaan makua ja mehevyyttä, jolloin liha ei kuivahda valmistettaessa.
Liha upotetaan alta löytyvän ohjeen mukaisesti suolaveteen ennen valmistusta
Suolavesi:
Valmista suolavesi seuraavalla kaavalla: Sekoita 2,3 dl vettä 2 tl suolaa, 1 tl sokeria, puolikas laakerinlehti, 1/4 tl mustapippuria ja anna seoksen kiehahtaa pannulla. Lisää tämän jälkeen hieman yli 7 desilitraa jääkylmää vettä, jotta seoksesta tulee huoneenlämpöistä. Tällä reseptillä saat noin litran verran suolavettä.
Jos haluat maustaa lihaa, kokeile esimerkiksi sitruunan kuorta, tuoreita yrttejä tai vaikkapa kanelitikkuja suolaveden mausteena.
Valmistusajat:
- 6–9 kilon kalkkuna: vettä 7,6 litraa, liota veteen 12–14 tunniksi
- 5–6,5 kilon kalkkuna: 3,7 litraa vettä, liota 12 tuntia.
- Kokonainen kana: 2 litraa vettä, 6–8 tuntia.
- Kaksi paksua porsaankyljystä: litra vettä, 2–4 tuntia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje