Huikea niksi: Näin onnistut täydellisesti kikherneiden keittämisessä

Kikherneet
Shutterstock

Helpolla niksillä kuivatut kikherneet muuttuvat keittämisen jälkeen erityisen pehmeiksi ja samettisiksi.

Huippukokki Henri Alén kertoi Makuja.fi-sivustolle vinkkinsä siihen, kuinka kikherneet kannattaa keittää syyrialaisittain. 

– Kuivatut kikherneet tulee keittää soodavedessä, jos niistä haluaa täysin pehmeitä. Meillä oli kerran syyrialainen kokki ja näin hän minulle opetti, Alén kertoo.

Soodavesi kikherneitä varten sekoitetaan ruokasoodasta ja vedestä.

– Kattilaan vesi ja sinne noin teelusikallinen ruokasoodaa kuuteen seitsemään litraan vettä – ja sitten keitetään, Alén kertoo.

Henri Alénin kikhernesalaatti

1 punasipuli
2 rkl punaviinietikkaa
2 oksaa varsiselleriä
2 prk (à 310g) kypsiä kikherneitä
1 tl hienonnettua punaista chiliä
ripaus juustokuminaa
1 ruukku lehtipersiljaa
0,5 dl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria

Kuori ja hienonna punasipuli. Sekoita sipulin joukkoon punaviinietikka. Hienonna varsiselleri ja huuhtele säilötyt kikherneet veden alla. Valuta hyvin. Sekoita kikherneet ja varsiselleri punasipulin joukkoon. Lisää joukkoon hienonnettu chili, juustokumina ja hienonnettu lehtipersilja. Sekoita mukaan vielä oliiviöljy ja mausta suolalla ja pippurilla.

Lähde: Vuoden keittokirja, Henri Alén ja Annukka Oksanen, Readme 2015

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja