HS: Vantaa keksi simppelin keinon, jolla lapset saadaan syömään kouluruokaa: Nyt tarjotaan jo vararuoan vararuokaa
Vantaalaiskoulussa muutettiin radikaalisti lounasruokalistaa, jonka jälkeen ruoan suosio räjähti, uutisoi Helsingin Sanomat.
Vantaalla Veromäen koulun ruokalassa joudutaan nyt entistä useammin tarjoamaan ei-oota, sillä ruoan suosio on kasvanut roimasti. Menekin kasvu johtuu Opetushallituksen pilottihankkeesta, jonka tavoitteena on ollut saada kaikki oppilaat syömään kouluruokaa – ja näin on todella käynyt.
Enemmän lempiruokia ruokalistalla
Helsingin Sanomien haastatteleman, Veromäen koulun oppilaan äidin Johanna Näätsaaren mukaan koululaisille on jouduttu välillä tarjoamaan vararuoan vararuokaa.
Aiemmin vantaalaisista 8.-9. –luokkalaisista peräti 46 prosenttia jätti yhden tai useamman kouluruoan väliin viikon aikana, THL:n tilastot paljastavat.
– Tällä viikolla ruokana oli puuroa, joka loppui kesken. Sen tilalle tuotiin riisipuuroa, joka sekin loppui kesken. Sitten tilalle tuotiin keittoa, Näätsaari sanoo Helsingin Sanomille.
Mistä menekin kasvu sitten johtuu? Kyse on puhtaasti siitä, että koululaisille tarjotaan heille oikeasti maistuvaa ruokaa. Kaikki syö -hankkeessa koulun ruokalista vaihtuu neljän viikon välein. Listalle on lisätty enemmän oppilaiden lempiruokia, kuten pinaattilettuja, makaronilaatikkoa ja kalapuikkoja.
Ruoat toimittava Fazer Food Services on tietoinen Veromäen koulun positiivisesta ongelmasta ja vastaisuudessa koulun keittiö aikoo varautua paremmin menekin kasvuun. Pilottihanke kestää vuoden loppuun saakka.
Lähde: Helsingin Sanomat
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut