Mainos

HS: Vantaa keksi simppelin keinon, jolla lapset saadaan syömään kouluruokaa: Nyt tarjotaan jo vararuoan vararuokaa

Vantaalaiskoulussa muutettiin radikaalisti lounasruokalistaa, jonka jälkeen ruoan suosio räjähti, uutisoi Helsingin Sanomat.

Vantaalla Veromäen koulun ruokalassa joudutaan nyt entistä useammin tarjoamaan ei-oota, sillä ruoan suosio on kasvanut roimasti. Menekin kasvu johtuu Opetushallituksen pilottihankkeesta, jonka tavoitteena on ollut saada kaikki oppilaat syömään kouluruokaa – ja näin on todella käynyt.

Enemmän lempiruokia ruokalistalla

Helsingin Sanomien haastatteleman, Veromäen koulun oppilaan äidin Johanna Näätsaaren mukaan koululaisille on jouduttu välillä tarjoamaan vararuoan vararuokaa.

Aiemmin vantaalaisista 8.-9. –luokkalaisista peräti 46 prosenttia jätti yhden tai useamman kouluruoan väliin viikon aikana, THL:n tilastot paljastavat.

– Tällä viikolla ruokana oli puuroa, joka loppui kesken. Sen tilalle tuotiin riisipuuroa, joka sekin loppui kesken. Sitten tilalle tuotiin keittoa, Näätsaari sanoo Helsingin Sanomille. 

Mistä menekin kasvu sitten johtuu? Kyse on puhtaasti siitä, että koululaisille tarjotaan heille oikeasti maistuvaa ruokaa. Kaikki syö -hankkeessa koulun ruokalista vaihtuu neljän viikon välein. Listalle on lisätty enemmän oppilaiden lempiruokia, kuten pinaattilettuja, makaronilaatikkoa ja kalapuikkoja.

Ruoat toimittava Fazer Food Services on tietoinen Veromäen koulun positiivisesta ongelmasta ja vastaisuudessa koulun keittiö aikoo varautua paremmin menekin kasvuun. Pilottihanke kestää vuoden loppuun saakka. 

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja