Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

HS: Montako päivää makaronilaatikko säilyy? Yksi virhe saa pilaantumaan jo päivässä

Lehtikuva
Julkaistu 23.08.2016 09:06

MTV LIFESTYLE

Ruoan oikeaoppinen jäähdytystapa pidentää sen säilyvyyttä. 

Miten pitkään itse tehty makaronilaatikko säilyy jääkaapissa? Ruoan säilyvyys riippuu eniten siitä, miten ruoka on jäähdytetty ja miten kylmässä sitä säilytetään, kertoo Eviran ylitarkastaja Annika Pihlajasaari Helsingin Sanomille.

– Itse pidän yleensä nyrkkisääntönä sitä, että lauantaina tehty ruoka on syöty viimeistään tiistaina ja sunnuntaina tehty viimeistään keskiviikkona. Paria tuntia pidempään ei jääkaappiruokaa saisi pitää huoneenlämmössä, sillä niin saa päivässäkin ruuan helposti pilalle, hän sanoo Helsingin Sanomille.

Pelkässä huoneenlämmössä jäähdyttäminen antaa helposti kasvualustan ruokamyrkytystä aiheuttaville bakteereille. Ruoka kannattaisikin Pihlajasaaren mukaan jakaa pienempiin astioihin ja viilentää esimerkiksi kylmävaraajien päällä tai vesihauteessa. Talvella pakkasessa myös ulkona jäähdyttäminen on hyvä idea. Jääkaappiin sen sijaan lämmintä ruokaa ei saa koskaan laittaa.

– Jääkaappi ei tykkää siitä, että sinne laitetaan lämpimiä tuotteita, koska silloin lämpiävät myös muut elintarvikkeet. Lämpötilat jääkaapissa vaihtelevat usein, yleensä edessä ja ylhäällä on lämpimintä, Pihlajasaari toteaa Helsingin Sanomille. 

3:39Ruokaisa makaronilaatikko

Lisää aiheesta:

Tiesitkö? Paistopisteen liha- ja riisipiirakoita ei saisi syödä enää ostopäivän jälkeenKuinka monta päivää makaronilaatikko säilyy jääkaapissa? Asiantuntija muistuttaa riskistäKuinka monta kertaa ruokaa voi lämmittää uudelleen?Kuinka kauan makaronilaatikko säilyy jääkaapissa? Asiantuntija muistuttaa riskistäTiesitkö tämän? Kotiruoka säilyy jääkaapissa vain 2-4 päivää – Moni suomalainen tekee samat virheetTiedätkö, kuinka kauan ruoantähteet säilyvät jääkaapissa? Helppo nyrkkisääntö kertoo, onko ruokasi syöntikunnossa
RuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • ti12:01
    Tulipalot

    Huolimattomuus keittiössä voi johtaa todella ikäviin seurauksiin: "Yllättävän isoista rahoista on kyse"

  • 11.11.16:59
    Ruoka

    Tiesitkö? Korppujauhoille löytyy yllättävä korvaaja – Minna Kuukan neronleimaus!

  • 10.11.14:50
    Takaisinvedot

    Pastakauhassa havaittu mahdollinen terveysriski – älä käytä!

  • 3.11.13:38
    Ruoka

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"

  • 2.11.09:42
    Ruoka

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"