HS: Keliaakikot raivostuivat helsinkiläisravintolan toiminnasta: Asiakkaalle leivän sijaan salaatinlehti

salaattikuva
Keliaakikolle tarjottu salaatinlehti kuohuttaa sosiaalisessa mediassa. Shutterstock

Kuva helsinkiläisravintola Brondan tarjoamasta salaatinlehdestä leviää sosiaalisessa mediassa. Asia on herättänyt närää erityisesti allergikkojen keskuudessa.

Sosiaalisessa mediassa kuohuttaa tapaus, jossa keliaakikkoasiakas sai gluteenittoman leivän sijasta eteensä salaatinlehden. Facebook-kirjoitus on kerännyt lukuisia kommentteja, joissa ihmetellään helsinkiläisravintola Brondan toimintaa.

Viestiketjuun on liitetty myös ravintolan vastaus asiakaspalautteeseen. Ravintolan vastauksessa epäillään asiakkaan syöneen chistorra sausage bun -nimistä annosta.

– Mainitsemanne ruoka on varmasti ollut chistorra sausage bun -niminen annos. Kaikissa ravintoloissamme tietynlaiset leivät korvataan aina baby gem -sydänsalaatilla. Tämä on ihan siitä syytä, että emme ole onnistuneet löytämään mielestämme tarpeeksi hyvää gluteenitonta leipää. Olemme saaneet myös positiivista palautetta leivän korvaamisesta salaatin lehdillä. Harmillista, että koitte tämän huonoksi vaihtoehdoksi, ravintolasta vastattiin palautetta lähettäneelle asiakkaalle.

HS: Ravintoloitsija pyytää anteeksi

Ravintola Brondan yhdessä kollegansa Tomi Björckin kanssa omistava, BW-Restaurants'in Matti Wikberg pyörtää Helsingin Sanomille ravintolansa alkuperäisen väitteen annoksesta.

– Valokuvasta päätellen kyseessä ei ole se [chistorra sausage bun] annos. Veikkaan, että asiakas on syönyt härkätartarin, jonka kanssa yleensä tarjotaan rapeita leipäpaloja, joiden päälle tartaria voi annostella ja syödä näin. Gluteenittomille asiakkaille on tarjottu leivän tilalla salaatinlehti, jonka sisään tartar on luontevaa kääriä, Wikberg kommentoi Helsingin Sanomille

– Olen pahoillani, että asiakas on pitänyt salaattia huonona vaihtoehtona ja ettei korvaavaa tuotetta ole voitu tarjota. Ehkä asiakkaalle olisi voinut kertoa pöydässä paremmin, mistä on kyse. Alkuperäisen asiakaspalautteen jälkeen kyseiseen annokseen on jo saatavissa leipäsipsejä, jotka on tehty gluteenittomiksi, hän jatkaa Helsingin Sanomille. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja