HS: Helsinkiläisravintolan "karjalanpiirakka" herättää hämmennystä

karjalanpiirakka
Kuvakaappaus: Facebook Shutterstock

Helsingin Etelärantaan avautuu pian Henri Alénin ja Tommi Tuomisen Finnjävel-ravintola, jonka perustamisesta nähdään myös televisiosarja.

Tulevan Finnjävel-ravintolan karjalanpiirakka herättää ihmetystä jo ennen ravintolan avaamista, kertoo Nyt.fi.


Ravintolan ennakkomaistelutilaisuuteen osallistunut Mikko Kosonen latasi piirakasta kuvan Facebook-sivuilleen

Piirakassa on ruisjauhoja, riisipuuroa, kananmunaa, voita ja vähän persiljaa, mutta ulkomuodoltaan sitä ei arvaisi karjalanpiirakan makuiseksi.

– Pitää paikkansa. Siinä on aivan samat ainekset kuin karjalanpiirakassa munavoilla, Tommi Tuominen vahvisti Nyt.fi:lle.

– Emme uskaltaneet lähteä haastamaan Karjalan mummoja, ei heitä kukaan voita siinä rypytetyn karjalanpiirakan teossa, joten meidän piti tehdä oma malli, Tuominen totesi Nyt.fi:lle.

Huhtikuun aikana avautuva Finnjävel on fine dining -ravintola, jonka menu pohjautuu suomalaisiin ruokaperinteisiin. Ravintolan perustamisesta nähdään myös reality-ohjelma. 

Katso traileri!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!