HS: Helsinkiläisravintolan "karjalanpiirakka" herättää hämmennystä
Helsingin Etelärantaan avautuu pian Henri Alénin ja Tommi Tuomisen Finnjävel-ravintola, jonka perustamisesta nähdään myös televisiosarja.
Tulevan Finnjävel-ravintolan karjalanpiirakka herättää ihmetystä jo ennen ravintolan avaamista, kertoo Nyt.fi.
Ravintolan ennakkomaistelutilaisuuteen osallistunut Mikko Kosonen latasi piirakasta kuvan Facebook-sivuilleen.
Piirakassa on ruisjauhoja, riisipuuroa, kananmunaa, voita ja vähän persiljaa, mutta ulkomuodoltaan sitä ei arvaisi karjalanpiirakan makuiseksi.
– Pitää paikkansa. Siinä on aivan samat ainekset kuin karjalanpiirakassa munavoilla, Tommi Tuominen vahvisti Nyt.fi:lle.
– Emme uskaltaneet lähteä haastamaan Karjalan mummoja, ei heitä kukaan voita siinä rypytetyn karjalanpiirakan teossa, joten meidän piti tehdä oma malli, Tuominen totesi Nyt.fi:lle.
Huhtikuun aikana avautuva Finnjävel on fine dining -ravintola, jonka menu pohjautuu suomalaisiin ruokaperinteisiin. Ravintolan perustamisesta nähdään myös reality-ohjelma.
Katso traileri!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Anun mokkakakku
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista