Hoikistu helposti: 3 yllättävää tapaa hyödyntää raejuustoa

raejuusto, leipä
Shutterstock

Vähärasvainen proteiini on suuri apu silloin, kun pitäisi pudottaa painoa. Lue, miten voit hyödyntää raejuustoa yrittäessäsi hoikistua.

Proteiinista saa pitkäkestoista energiaa, se taltuttaa nälän ja auttaa hillitsemään mielitekoja. Kun haluat pudottaa painoa, onkin ruokavalioon hyvä saada lisättyä vähäkalorista ja -rasvaista proteiinia. 

Kreikkalainen jogurtti on oiva valinta, mutta raejuustoakaan ei kannata unohtaa. Lue, millä tavoin tämä yksinkertainen proteiinipommi voi auttaa painonpudotuksessa.

Aamupala: Proteiinilisä

Jos aamupala on väärin valittu, voit tuntea olosi väsähtäneeksi koko aamun. Proteiinilla on päinvastainen vaikutus. Sitä syömällä saat energiaa tunneiksi, joten tunnet olosi pirteäksi ja pystyt toimimaan töissä.

Kananmunat ja jogurtti ovat suosittuja vaihtoehtoja, mutta jos haluat kokeilla jotain uutta, tee aamusmoothie – ja lisää siihen raejuustoa. Tehosekoitin soseuttaa raejuuston niin tasaiseksi, ettet edes huomaa sen olemassaoloa. Jos et ole smoothieiden ystävä, nauti raejuustoa täysjyväleivän päällä.

Välipala: Vähäkalorinen dippi

Jos pidät vihanneksista ja dipistä, unohda runsaskaloriset dipit ja vaihda ne raejuustoversioon.

Tee näin: sekoita 1,2 desilitraa yksiprosenttista raejuustoa ruokalusikalliseen tuoretta sitruunamehua, teelusikalliseen pilkottua tilliä ja yhteen valkosipulinkynteen sekä mausta suolalla ja pippurilla. Jos haluat dipistä kermaisemman, lisää kaksi ruokalusikallista rasvatonta maitoa ja sekoita käsivatkaimella. Normaalidippiin verrattuna säästät huikeasti kaloreissa ja rasvassa.

KATSO RESEPTI:  Hedelmäraejuustosalaatti

Jälkiruoka: Kermainen, makea ja vähäkalorinen jäätelöherkku

Nautitko jäätelöä vähän turhankin usein? Runsasrasvainen ja kaloripitoinen herkku ei ainakaan pienennä vyötärönmittaasi ja sokeri saa sinut haluamaan koko ajan lisää. Vaihda lempijäätelösi seuraavaan herkulliseen, mutta vähäkalorisempaan vaihtoehtoon. 

Tee näin: Sekoita tehosekoittimessa 2,4 desilitraa vähärasvaista raejuustoa, yksi banaani, 6 mansikkaa, 1,2 desilitraa murskattua ananasta tai persikkaa ja yksi teelusikallinen vaniljauutetta. Kun seos on tasaista, jaa se mehujäämuotteihin ja pakasta. Noin neljän tunnin jälkeen nämä vähäkaloriset herkut ovat valmiit.

Lähde: Popsugar

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!