HK:n Sininen ei ollut aluksi Sininen – tiedätkö mistä nimi tuli?
HK:n Sininen Lenkki ei ollut alun perin nimeltään Sininen. Nimi sai alkunsa kansan keskuudessa.
HK:n Sininen Lenkki tuotiin markkinoille vuonna 1963. Kollageenisuoleen tehtyä lenkkiä myydään edelleen.
– Siihen aikaan makkara meni vielä irtokappaleina kaupan lihatiskille. Suoleen oli kirjoitettu mustikkavärillä makkaran koko. Eri suolissa oli eri väriset tekstit, niinpä tiskillä tilattiin sinistä tai punaista, kertoo HK:n lihavalmisteiden tuotekehityspäällikkö Mikko Pajari.
– Nimi vakiintui käyttöön kauppiaiden ja kansan keskuudessa, ja kaikki oppivat ymmärtämään, mitä sinisen tilaaminen tarkoitti.
Makkaran viralliseksi nimeksi Sininen tuli vielä 60-luvun aikana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan