Hittiresepti vailla vertaa: Olethan jo valmistanut avokadopastaa?
Muistatko vielä avokadopastan?
Muutama vuosi sitten suomalaisissa ruokakaupoissa saatiin ihmetellä, kun avokadot vietiin käsistä eri puolilla Suomea. Syy avokadoinnostukseen oli Alexander Gullichsenin avokadopastan resepti, joka sai suomalaiset innostumaan uudesta, helposta ja herkullisesta arkiruokareseptistä.
Reseptipankin haetuinta herkkua
Vuodesta toiseen Makuja-reseptipankin haetuimpien reseptien ykkössijaa on pitänyt Alexander Gullichsenin alkuperäinen avokadopastan resepti. Jos ei ole vielä kokeillut reseptiä – tai se on jäänyt jostain syyttä aikoinaan kokeilematta – kannattaa hittiresepti ottaa kokeiluun kylmien syysiltojen lämmikkeeksi.
Tässä se nyt on: ruokailmiöksi nousseen avokadopastan alkuperäinen resepti.
Neljälle
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ chiliä (poista siemenet)
- 1 limetti
- 2 kypsää avokadoa
- suolaa
- mustapippuria
- loraus oliiviöljyä
- kourallinen basilikaa (lehtipersija ja korianteri toimivat myös)
- 30 g (1 dl) raastettua pecorinoa
- 30 g (1 dl) raastettua parmesaania
- 400-500 g spagettia
Valmistusohje
Sekoittele lusikan avulla, maista. Kastikkeessa tulee olla tarpeeksi suolaa, muuten lopputulos on mauton.
Keitä spagetti al dente: noin 80 % pussissa mainitusta keittoajasta riittää. Keitä spagetti hyvin suolatussa vedessä: pastaveden tulee olla niin hyvin suolattua, että se maistuu merivedelle. Ota talteen vajaa desi keitinvettä. Valuta pasta lävikössä.
Lorauta tilkka keitinvettä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spagetti kastikkeen joukkoon. Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria. Tarjoa heti.
Avokadopastan alkuperäinen resepti löytyy Hanna Gullichsenin Chicling-blogista. Reseptin löytää myös Alexander Gullichsenin ja Hanna Gullichsenin Safkaa-keittokirjasta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria