Hittiohje! Hanna Sumarin lohiruoka valmistuu vartissa ja "onnistuu vääjäämättä"
Oletko jo testannut tämän hitiksi nousseen lohiruoan?
Juontajana ja muun muassa ruokakirjailijana tunnettu Hanna Sumari vinkkasi syksyllä 2021 blogissaan helpon lohireseptin. Hanna kertoi tuolloin tehneensä pitkästä aikaa lohta toscanalaiseen tapaan. Ohjeessa lohelle paistetaan rapea pinta, mutta sisältä kala on mehukas ja juuri sopivan kypsä.
– Sen seurana on kastike, joka maistuu tomaatille, pinaatille, basilikalle ja parmesaanille. Ruoka valmistuu vartissa, Hanna kirjoitti tuolloin blogissaan.
"Onnistuu vääjäämättä"
Kuva Hannan suosimasta lohiruoasta päätyi sekä hänen blogiinsa että Instagram-sivuille, ja sai kotikokit innostumaan. Hannan toscanalainen lohi valmistuu todella yksinkertaisista raaka-aineista, mikä selittää osaksi ruoan suosiota.
– Paistoaika on reseptin paras puoli. Jos ostat sellaista lohta kuin kuvassa, niin kypsyydestä tulee ihan täydellinen. Lohi ei kuivu, eikä se ole liian raakaa. Ruoka valmistuu yhdellä pannulla about vartissa, Hanna kertoi MTV:lle ja summasi vielä:
– Yhden asian tiedän: Jos sen tekee niin kuin ohjeessa sanotaan, niin ruoka onnistuu vääjäämättä.
Katso myös video: Tässä toinen helppo lohiruoka testattavaksi!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Pika bébét
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan