Hitti vai huti? Nyt kauppoihin saapuu kevytavokado

lightavokado
Tällä hetkellä kevytavokadot ovat saapumassa vasta Espanjan markkinoille. Shutterstock, toisen kuvan lähde Twitter

Avokado on vakiinnuttanut asemansa suomalaistenkin ostoskorissa. Herkullinen hedelmä on tunnettu korkeasta rasvapitoisuudestaan, minkä vuoksi laihduttajat saattavat sitä kuitenkin vältellä.

Espanjalainen Eurobanan’s Isla Bonita -yhtiö on kehitellyt supersuositusta avokadosta kevytversion, joka sisältää 30 prosenttia vähemmän rasvaa kuin tavallinen avokado.

Tavallisesti yhdessä avokadossa on jopa yli 20 grammaa rasvaa. Samankokoisesta uutuushedelmästä rasvaa löytyy siis noin 14 grammaa.

Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Pienempi rasvamäärä tarkoittaa myös pienempää kalorimäärää. Kevytavokadon odotetaankin lyövän läpi etenkin laihduttajien keskuudessa.

Ravitsemustieteilijät kuitenkin muistuttavat ruokavaliokeskustelussa rasvojen tärkeyttä myös laihduttajien lautasilla: rasvainen ruoka nimittäin pitää nälän tunteen pitkään loitolla. On myös hyvä muistaa, että avokadon sisältämä rasva on ”hyvänlaatuista” rasvaa, joka laskee pahanlaatuista LDL-kolesterolia.

"Paranneltu versio" kasvatetaan luonnollisesti

Kevytavokadon kerrotaan kypsyvän tavallista nopeammin ja sisuksen ruskistuvan hitaammin. Näin yksi sosiaalisen median kuvatuimmista hedelmistä säilyy kauniina pidempään.

Avokadon kevytversion makua on kuvailtu tavallista miedommaksi, mehukkaammaksi ja – yllättäen – keveämmäksi. Uutuustuotteen kerrotaan sopivan alkuperäisen avokadon tavoin niin guacamolen raaka-aineeksi kuin leivänkin päälle. Erityisen hyvin kevytavokado taipuu smoothieisiin, kylmiin keittoihin sekä juomasekoituksiin.

Isla Bonitan mukaan tutkijat jalostivat kevytavokadon analysoimalla 32 erilaista avokadolajiketta kuudessa eri maassa. Yhtiö kertoo hedelmää kasvatettavan luonnollisesti Keski- ja Etelä-Amerikassa – siis samoilla seuduilla kuin alkuperäistäkin avokadoa.

***


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja