Avokado on vakiinnuttanut asemansa suomalaistenkin ostoskorissa. Herkullinen hedelmä on tunnettu korkeasta rasvapitoisuudestaan, minkä vuoksi laihduttajat saattavat sitä kuitenkin vältellä.
Espanjalainen Eurobanan’s Isla Bonita -yhtiö on kehitellyt supersuositusta avokadosta kevytversion, joka sisältää 30 prosenttia vähemmän rasvaa kuin tavallinen avokado.
Tavallisesti yhdessä avokadossa on jopa yli 20 grammaa rasvaa. Samankokoisesta uutuushedelmästä rasvaa löytyy siis noin 14 grammaa.
Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.
Pienempi rasvamäärä tarkoittaa myös pienempää kalorimäärää. Kevytavokadon odotetaankin lyövän läpi etenkin laihduttajien keskuudessa.
Ravitsemustieteilijät kuitenkin muistuttavat ruokavaliokeskustelussa rasvojen tärkeyttä myös laihduttajien lautasilla: rasvainen ruoka nimittäin pitää nälän tunteen pitkään loitolla. On myös hyvä muistaa, että avokadon sisältämä rasva on ”hyvänlaatuista” rasvaa, joka laskee pahanlaatuista LDL-kolesterolia.
"Paranneltu versio" kasvatetaan luonnollisesti
Kevytavokadon kerrotaan kypsyvän tavallista nopeammin ja sisuksen ruskistuvan hitaammin. Näin yksi sosiaalisen median kuvatuimmista hedelmistä säilyy kauniina pidempään.
