Historiallinen burgeri: Näin syntyy erityisen mehevä hampurilaispihvi!
Sivumaku-ruokablogissa herkutellaan tällä kertaa historiallisella burgerilla.
Sivumaku-ruokabloggaaja Jani Kinnunen sai tutultaan herkullisen reseptivinkin: legendaarisen kirjailija Ernest Hemingwayn suosikkiburgerin ohjeen.
– Kirjailija on antanut yllättävän paljon sisältöä juoma- ja ruokapuolelle, joten halusin ilman muuta kokeilla, miten tarkasti omiin makumieltymyksiin nojaava mies oli burgerinsa tilannut. Resepti löytyi Hemingwayn Kuuban kodista ja toimitettiin USA:han vasta muutama vuosi sitten, Kinnunen kertoo.
Hemingwayn "Papa's Favourite Hamburger" -purilaisesta erityisen tekee Kinnusen mukaan sen näennäinen karuus: pelkkä pihvi sämpylän välissä. Kyseessä on kuitenkin erityisen mehevä pihvi.
– Pihvin koostumus pyhittää höysteiden puuttumisen. Se on erityisen mehevä. Taikinaan sekoitetaan kapriksia, valkosipulia, kevätsipulia, punaviiniä, relissiä sekä maustesekoituksia. Papa oli tarkka mies ja kirjoitti reseptin mausteet brändin tarkkuudella.
Kaikkia burgerin aineksia ei välttämättä ole saatavilla Suomesta, mutta Kinnunen kehottaa käyttämään luovuutta.
Herkullisen burgerin reseptin löydät Sivumaku-blogista:
(MTV LIFESTYLE)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan