Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hirviburgeri punajuuren ja vuohenjuuston kera

Julkaistu 15.11.2017 18:29

Burgeriin saa upeaa syvyyttä vaihtamalla riistakauden kunniaksi perinteinen naudanliha hirveen.

Riistalihat ovat vähärasvaisia, mutta maistuvan ja mehevän hampurilaisen salaisuus piilee juurikin rasvaisuudessa. Burgerilihan rasvapitoisuus on parhaimmillaan 20 % tuntumassa. Niinpä taikinaan kannattaa lisätä pekonia tai possunrasvaa makua antamaan. Tällöin pihvin sisässä oleva rasva sulaa sen sisään ja tekee pihvistä mehukkaan ja maukkaan.
Burgerin kruunaa parhaiten briossisämpylä. Sellaiset on helppoa leipoa myös itse. Katso resepti alhaalta.

VINKKI! Punajuuri rakastaa vuohenjuustoa, mutta myös fetaa ja sinihomejuustoa. Kokeile myös niillä!

PS. Tsekkaa myös muut burgerireseptit!

Hirviburgeri punajuuren ja vuohenjuuston kera
3-4 hlölle

Burgeripihvi
500 g hirvenjauhelihaa
100 g pekonia tai porsaanrasvaa, hienonnettuna
10 kpl katajanmarjoja, hienonnettuna
2 rkl kapriksia, hienonnettuna
muutama varsi rosmariinia, lehdet nypittyinä ja hienonnettuina
suolaa
mustapippuria

oliiviöljyä paistamiseen

Paahdettu punajuuri
2 punajuurta
oliiviöljyä
suolaa
pippuria

Vuohenjuustokastike
100 g vuohenjuustoa
1 dl kermaa
1 rkl hunajaa

rucolaa
hampurilaissämpylöitä

OHJE: Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Tee ensin pihvitaikina. Sekoita kulhossa taikinan ainekset keskenään suolaa lukuunottamatta. Laita maustumaan jääkaappiin.
Kuori punajuuret. Viipaloi ne puolen sentin siivuiksi. Levitä viipaleet leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Ripottele punajuurten pinnalle hiukan oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria. Paahda uunissa 20 min tai kunnes ne ovat pehmeitä.
Punajuurten paahtuessa tee vuohenjuustokastike. Sekoita ainekset keskenään ja surauta sauvasekoittimella sileäksi. Laita jääkaappiin odottamaan käyttöä.
Ota pihvitaikina jääkaapista ja muotoile siitä 3-4 pihviä. Tee niistä hiukan sämpylöitä isompia, koska ne kutistuvat paistettaessa. Älä purista pihviä tiiviiksi. Ilmavassa pihvissä on rasvalle enemmän tilaa sulaa ja maustaa liha. Kuumenna paksupohjainen paistinpannu ja lorauta pohjalle hiukan öljyä. Paista pihviä kolmisen minuuttia ja käännä puolta. Paista toista puolta 3-4 minuuttia haluamaasi kypsyyteen (ei mielellään läpikypsäksi). Mausta pihvi lopuksi suolalla.
Nosta pihvi sämpylän alapuolikkaan päälle. Asettele päälle muutama punajuuriviipale ja annostele pinnalle vuohenjuustokastiketta. Ripottele vielä päälle rucolaa ja sulje burgeri sämpylänkannella. Iske kiinni.

Briossiburgerisämpylät
8 sämpylää

8 dl vehnäjauhoja
0,5 dl maitoa
2,5 dl vettä
15 g tuorehiivaa (tai 7 g kuivahiivaa)
40 g voita
2 rkl sokeria
2 tl suolaa
3 kananmunaa

OHJE: Sekoita kattilassa maito, vesi ja voi. Lämmitä levyllä hetken aikaa, jotta voi sulaa. Anna jäähtyä hetki. Sekoita mukaan hiiva ja anna liueta. Sekoita käsin tai monitoimikoneella kulhossa 5 dl jauhoja, suola ja sokeri sekä maitoseos. Sekoita mukaan 2 kananmunaa. Vaivaa taikinaa muutamia minuutteja ja lisää jauhoja hiljalleen, kunnes saat sileän ja kimmoisan taikinan. Laita taikina voideltuun kulhoon kohoamaan 2 tunniksi.
Jaa kohonnut taikina kahdeksaan osaan leivinpaperille. Tee mielummin hiukan littanoita sämpylöitä, koska ne kohoavat vielä paljon. Anna kohota vielä tunti. Lämmitä sillä välin uuni 200 asteeseen. Voitele sämpylät kananmunalla. Paista 10 minuuttia tai kunnes sämpylöissä on kaunis kullanruskea väri.

Lisää aiheesta:

Punaviininen hirvipata ja leipäkohokas - voimaa kylmyyteenMaukkaan raikas kanakebabNerokas tapa nauttia hampurilainen: Burgeripiirakka Kirsin tapaan on todellakin kokeilun arvoinen!Törkeän hyvä lihamureke: Jos et vielä ole kokeillut tätä, tee se nyt!Brie-juustoburgeri Worcestershire-majoneesillaLihapullat osa 19 - Lähi-itämaiset kibbeh-pullat
burgerihirvenlihahampurilainenbriossibriossisämpyläreseptiriistariistaburgeripunajuurivuohenjuustosämpyläburgerisämpylähampurilaissämpylä

Tuoreimmat aiheesta

burgeri
  • 25.09.201907:57
    resepti

    Filet-OMG-Fish -kalaburgeri

  • 03.09.201908:49
    resepti

    Tuplasieniburgeri

  • 19.03.201921:10
    briossi

    Briossisämpylät - täydellinen burgerisämpylä

  • 19.11.201820:07
    korealainen

    Korealainen kanaburgeri - superhyvä!

  • 19.06.201821:05
    resepti

    19 x burgeriresepti