Hinta kohonnut pilviin – vegaanien suosikkituotteen pelätään loppuvan kauppojen hyllyiltä

hummus kikherne
Kikherneistä valmistettava hummus kärsii vallitsevasta raaka-ainepulasta. Shutterstock

Maailmanlaajuinen kikhernepula on nostanut hummuksen hintaa ja vaikuttanut sen saatavuuteen. 

Kaikille niille, jotka rakastavat hummusta yli kaiken, meillä on valitettavasti huonoja uutisia. Nyt näyttää nimittäin vahvasti siltä, että maailmanlaajuinen kikhernepula on nostanut tuotteen hintaa, eikä helpotusta ole luvassa lähitulevaisuudessa.

Muun muassa brittilehti Telegraph uutisoi raaka-ainepulan nostaneen tuotteen hintaa peräti kolmanneksella viime vuoden aikana.

Hintahelpotusta ei ole odotettavissa lähitulevaisuudessa

Kikhernepulaan vaikuttaa ennen kaikkea voimakkaasti kasvanut kysyntä, jonka vuoksi kikherneitä ei saada tuotettua riittävästi kaikille markkinoille.

Vegaanisten, erityisesti kikherneistä valmistettujen tuotteiden kysyntä on ollut kasvussa myös Suomessa. Makuja.fi uutisoi viime vuoden puolella hummus- ja falafeltuotteiden myynnin kasvaneen K-ruokakaupoissa yli 300 prosenttia vuoden aikana. 

Vaikka maanviljelijät yrittävät taatusti lisätä proteiinipitoisen ja monikäyttöisen kikherneen tuotantoa parhaansa mukaan, voidaan olettaa, että suursuosion vuoksi hinnat pysyvät korkealla myös lähitulevaisuudessa.

Osa huonon uutisen kuulleista ihmisistä on ottanut varoituksen tosissaan, sillä viime päivinä sosiaalisessa mediassa on levinnyt kuvia tyhjinä ammottavista kauppojen hyllyistä. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa en täältä.

LähdeTelegraph

***

7:59

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja