Hiilaritonta, rasvatonta ja kaloritonta – fitness-urheilijat hurahtivat ihmenuudeleihin

shirataki
Kaloriton nuudeli imee itseensä tehokkaasti kastiketta. Shutterstock

Rasvatonta, hiilihydraatitonta ja lähes kaloritonta ruokaa! Nämä uskomattomat nuudelit ovat nyt fitness-kauppojen kysytyimpiä tuotteita. 

Aasiasta lähtöisin olevat Shirataki-nuudelit ovat lähes kaloritonta, mutta erittäin kuitupitoista ruokaa. Tätä liian hyvältä kuulostavaa tuotetta on käytetty Aasiassa jo vuosisatoja. Muutama vuosi sitten nuudelit valloittivat myös Britannian laihdutusmarkkinat.

Suomessa Shirataki-nuudelit ovat nyt nousseet suosioon uuden kuluttajaryhmän, nimittäin fitness-urheilijoiden keskuudessa. 

Kaloriton ruoka vie nälän

Shirataki-nuudeleita valmistetaan Japanissa ja Kiinassa kasvavasta konjac-kasvista. Tästä kasvista saatavaa kuitua, glukomannaania, käytetään myös laihdutusvalmisteissa, sillä se imee tehokkaasti nestettä. Kuidun on todettu vähentävän myös tehokkaasti nälkää.

Tätä hiilihydraatitonta ruokaa nautitaan erityisesti silloin, kun painoa halutaan pudottaa reilusti lyhyessä ajassa. Nuudelit käyvät ravintosisältönsä puolesta lähes kaikille, myös vegaaneille ja keliaakikoille.

Ainakin Bikini Fitness -kisaaja Linda Manuella kertoo blogissaan syövänsä näitä nuudeleita kisadieetin aikaan.

Energiaa nuudelit sisältävät hyvin vähän, vain 8 kaloria sataa grammaa kohden. Vaikka nuudelit sisältävät vain vähän energiaa, niissä on kuitenkin yllättävän paljon kuituaa

Täydellinen pastankorvike?

Shirataki-nuudelit ovat erittäin nopeita valmistaa. Nuudelit tulee huuhtoa huolellisesti ennen valmistusta juoksevan veden alla, jonka jälkeen ne kypsyvät kiehuvassa vedessä tai paistinpannulla muutamassa minuutissa.

Nuudelit eivät itsessään maistu juuri miltään, mutta ne imevät tehokkaasti makua kastikkeista. Nuudeleiden rinnalle kannattaakin valmistaa maukas kastike tai lisätä niitä esimerkiksi wokkiin. 

Ainakaan Britannian terveysasiantuntijat eivät suosittele korvaamaan ruokavaliossa hiilihydraatteja näillä energiattomilla nuudeleilla. 

Lähteet: TheKitchn, Fitness-Tukku

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja