Herkuttelijan unelma – Twix-kakku syntyy vain kolmesta ainesosasta!

Twix-kakku
Kuvankaappaus: Youtube.com, MyCupcakeAddiction

Tämä kakku nostaa takuulla veden suklaan ystävien kielelle! Upea Twix-kakku syntyy vain kolmesta ainesosasta, eikä valmistusprosessi vaadi lainkaan leipomista.

Tarvitset Twix-kakun tekemiseen neliskulmaisen, pitkänomaisen astian, leivinpaperia, maitosuklaata, vaaleita keksejä ja pehmeää toffeeta. Kakku on helpompi tehdä, jos löydät kaupasta vuokaasi sopivan muotoisia ja kokoisia keksejä!

Vinkki: Voit myös käyttää hyväksesi kakkuideaa, mutta tehdä toffeen ja keksit alusta loppuun itse.

Näin teet kakun

Leikkaa leivinpaperista sopivan muotoisia palasia neliskulmaiseen vuokaasi. Leikkaa paperi siten, että saat helposti nostettua kakun ulos vuoasta leivinpaperin avulla. Sulata puolet suklaasta ja peitä vuoan pohja suklaalla. Tasoita suklaa lusikalla tai nuolijalla ja kopsauta vuokaa pari kertaa pöytälevyä vasten. Laita sitten vuoka jääkaappiin, ja odota, kunnes suklaa on jähmettynyt.

Irrota toffeekarkit kääreistään ja laita ne mikronkestävään kulhoon. Pehmennä toffee helposti käsiteltäväksi tahnaksi mikrossa. Levitä suklaan päälle kerros toffeeta ja tasoita pinta lusikalla. Säästä puolet toffeesta toista kerrosta varten.

Lado sen jälkeen toffeen päälle vieretysten keksejä. Kaada keksirivistön päälle loppu toffee ja tasoita pinta sileäksi. Lado toffeen päälle vielä toinen kerros keksejä.

Sulata tämän jälkeen loppu suklaa ja kaada se keksikerroksen päälle. Kopsauttele vuokaa pöytälevyä vasten, jotta sula suklaa valuisi vuoan reunoja alas ja muodostaisi kakkuun kauniit suklaareunat.

Anna kakun hyytyä ainakin kaksi tuntia jääkaapissa. Kun suklaa on kunnolla jähmettynyt, kumoa kakku tarjoilualustalle ja irrota leivinpaperit sen ympäriltä.

Jos haluat peittää kakun kokonaan suklaalla, tee seuraavasti: Aseta uunipellin päälle leivinpaperi ja kaksi lasia nurinpäin. Laita jääkaappikylmä Twix-kakku lasien päälle. Sulata reilu kulhollinen suklaata ja valuta se kakun päälle. Tasoita pinta nuolijalla. Näin ylimääräinen suklaa valuu leivinpaperille siististi. Tee lopuksi lusikan kuperalla puolella kuvioita kakun suklaapintaan.

Katso videolta, miten kakun tekeminen sujuu!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja