Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Herkullinen spagettivuoka maistuu koko perheelle – valmistuu uunissa kuin itsestään!

Shutterstock
Julkaistu 18.06.2018 17:03

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Sitruunainen spagettivuoka on täydellistä kesäruokaa! Helppotekoinen ja raikas ruoka maistuu taatusti raskaiden grilliaterioiden lomassa. 

Katso videolta näppärä vinkki spagetin mittaamiseen. 

Jos kaipaat hieman kevennystä ja vaihtelua kuumimmillaan käyvään grillikauteen, tämä resepti on juuri sinua varten. Reilulla sitruunalla maustettu spagettivuoka vie ajatuksesi hetkessä pois lihaisista herkuista yksinkertaisiin italialaisiin makuihin. 

Sitruunainen spagettivuoka

450 g spagettia pakkauksen ohjeen mukaan keitettynä
1 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 sitruunan mehu ja kuori
450–500 g hapankermaa (smetanaa/ranskankermaa)
½ tl suolaa
1 dl parmesaanijuustoa raastettuna
1,5 dl persiljaa hienonnettuna
1 sitruuna viimeistelyyn

Kuumenna uuni 190 asteeseen. Sulata voi kattilassa oliiviöljyn kanssa miedolla lämmöllä. Kun voi on sulanut, lisää joukkoon hienonnetut valkosipulit. Purista joukkoon sitruunan mehu ja ota kattila pois lämmöltä. Lisää joukkoon hapankerma ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon sitruunan raastettu kuori ja suola. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Sekoita isossa astiassa keskenään kypsä valutettu spagetti ja kastike. Kaada uunin kestävään vuokaan. Peitä foliolla ja paista uunissa noin 15 minuutin ajan. Poista folio ja jatka paistamista vielä noin kymmenen minuuttia. Varo paistamasta liikaa, jotta pasta ei pääse kuivumaan. Ota pois uunista ja purista vuoan päälle yhden sitruunan mehu. Viimeistele parmesaanijuustolla ja hienonnetulla persiljalla.


Lähde: Tablespoon

Lisää aiheesta:

Kermaista lohipastaa hehkutetaan: "Kastike valmistuu muutamassa minuutissa"Maukas aamiaisherkku syntyy ylijääneestä pastasta – tätä munaruokaa koko perhe rakastaa! Kasvisgratiiniko tylsää ruokaa? Kokin vinkillä taiot retroruoasta supermaukasta – ja vieläpä helposti!Selätä kiire ja kylmyys! Vaivattomasti valmistuva broilerivuoka on lohturuokaa parhaimmillaan Helppo ja nopea valkosipulipasta on arkipäivän pelastusTätä reseptiä on pakko kokeilla: Kermainen juustopasta valmistuu vartissa
RuoanlaittoPastaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • Eilen17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?

  • 6.10.07:47
    Keittiö

    Mikrojen käyttöohjeissa on omituinen yksityiskohta

  • 29.9.17:17
    Ruoka

    Jauhelihakastikkeeseen kannattaa lisätä yllättävä ainesosa: "Vau!"