Herkullinen spagettivuoka maistuu koko perheelle – valmistuu uunissa kuin itsestään!

spagetti sitruuna
Shutterstock

Sitruunainen spagettivuoka on täydellistä kesäruokaa! Helppotekoinen ja raikas ruoka maistuu taatusti raskaiden grilliaterioiden lomassa. 

Katso videolta näppärä vinkki spagetin mittaamiseen. 

Jos kaipaat hieman kevennystä ja vaihtelua kuumimmillaan käyvään grillikauteen, tämä resepti on juuri sinua varten. Reilulla sitruunalla maustettu spagettivuoka vie ajatuksesi hetkessä pois lihaisista herkuista yksinkertaisiin italialaisiin makuihin. 

Sitruunainen spagettivuoka

450 g spagettia pakkauksen ohjeen mukaan keitettynä
1 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 sitruunan mehu ja kuori
450–500 g hapankermaa (smetanaa/ranskankermaa)
½ tl suolaa
1 dl parmesaanijuustoa raastettuna
1,5 dl persiljaa hienonnettuna
1 sitruuna viimeistelyyn

Kuumenna uuni 190 asteeseen. Sulata voi kattilassa oliiviöljyn kanssa miedolla lämmöllä. Kun voi on sulanut, lisää joukkoon hienonnetut valkosipulit. Purista joukkoon sitruunan mehu ja ota kattila pois lämmöltä. Lisää joukkoon hapankerma ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon sitruunan raastettu kuori ja suola. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Sekoita isossa astiassa keskenään kypsä valutettu spagetti ja kastike. Kaada uunin kestävään vuokaan. Peitä foliolla ja paista uunissa noin 15 minuutin ajan. Poista folio ja jatka paistamista vielä noin kymmenen minuuttia. Varo paistamasta liikaa, jotta pasta ei pääse kuivumaan. Ota pois uunista ja purista vuoan päälle yhden sitruunan mehu. Viimeistele parmesaanijuustolla ja hienonnetulla persiljalla.

Lähde: Tablespoon

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!