Herkullinen resepti: Piristä ruokapöytää tällä porkkanalisukkeella!

porkkana
Porkkana on eniten hyödynnetty juures Suomessa. Shutterstock

Piristä ruokapöytää hunaja-seesamiporkkanoilla, joiden resepti löytyy Tiia Koskimiehen tuoreesta keittokirjasta Juuri näin! Uusi suomalainen juureskeittokirja.

Jos joskus tuntuu siltä, että ruokapöydän lisukkeet kaipaavat uudistamista, kannattaa kokeilla esimerkiksi uutta helppoa porkkanalisuketta. Porkkana on Suomen käytetyin juures ja juuri nyt parhaimmillaan.

Luovasti ja rennosti valmistetut juurekset ovat myös yksi tämän hetken trendikkäimmistä ruoista. Erilaisista kasvislisukkeista kokoaa nopeasti vaikka kasvispöydän, ja hunaja-seesamiporkkanoista on helppo aloittaa. Muutaman aineksen porkkanat syntyvät nopeasti pannulla.

Hunaja-seesamiporkkanat

pieni rasia miniporkkanoita

2 rkl voita

suolaa

2 tl hunajaa

3–4 rkl seesaminsiemeniä

Huuhtaise ja halkaise porkkanat. Jos naattien tyngät ovat vihreitä ja tuoreita, nekin voi käyttää.

Paahda porkkanoita voissa ja suolaa kevyesti.

Hauduta kannen alla ja kokeile kypsyyttä tikulla. Kun porkkanoissa on vielä puruvastusta jäljellä, lisää hunaja ja seesaminsiemenet. Tarjoa lämpimänä.

Lähde: Tiia Koskimies: Juuri näin! Uusi suomalainen juureskeittokirja

***


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja