Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Herkullinen resepti: Piristä ruokapöytää tällä porkkanalisukkeella!

Porkkana on eniten hyödynnetty juures Suomessa.
Porkkana on eniten hyödynnetty juures Suomessa.Shutterstock
Julkaistu 27.08.2017 13:59

PETRA SUNDELL

Piristä ruokapöytää hunaja-seesamiporkkanoilla, joiden resepti löytyy Tiia Koskimiehen tuoreesta keittokirjasta Juuri näin! Uusi suomalainen juureskeittokirja.

Jos joskus tuntuu siltä, että ruokapöydän lisukkeet kaipaavat uudistamista, kannattaa kokeilla esimerkiksi uutta helppoa porkkanalisuketta. Porkkana on Suomen käytetyin juures ja juuri nyt parhaimmillaan.

Luovasti ja rennosti valmistetut juurekset ovat myös yksi tämän hetken trendikkäimmistä ruoista. Erilaisista kasvislisukkeista kokoaa nopeasti vaikka kasvispöydän, ja hunaja-seesamiporkkanoista on helppo aloittaa. Muutaman aineksen porkkanat syntyvät nopeasti pannulla.

Hunaja-seesamiporkkanat

pieni rasia miniporkkanoita

2 rkl voita

suolaa

2 tl hunajaa

3–4 rkl seesaminsiemeniä

Huuhtaise ja halkaise porkkanat. Jos naattien tyngät ovat vihreitä ja tuoreita, nekin voi käyttää.

Paahda porkkanoita voissa ja suolaa kevyesti.

Hauduta kannen alla ja kokeile kypsyyttä tikulla. Kun porkkanoissa on vielä puruvastusta jäljellä, lisää hunaja ja seesaminsiemenet. Tarjoa lämpimänä.

Lähde: Tiia Koskimies: Juuri näin! Uusi suomalainen juureskeittokirja

***

1:30Lämmin porkkana-kikhernesalaatti

Lisää aiheesta:

Halpaa, helppoa ja hyvää! Tämä keitto on arkiruokien klassikko – kuuluuko teidänkin perheen suosikkeihin?Gordon Ramsaylta mullistava juuresresepti – simppeli vaihtoehto perinteisille joululaatikoille!Hans Välimäen vinkillä muutat kesäporkkanat herkulliseksi alkupalaksi: ”Tulee grillissä melko kevyesti”Kokeile vaikka paahtoleivän päällä: Yllättävästä halpisraaka-aineesta syntyy helposti herkullinen hilloVaihtelua ruokapöytään! Valmista perunamuusin tilalle tätä herkkua juureksistaVähäkalorinen keitto, joka maistuu kermaiselta – täydellinen valinta laihduttajalle
JuureksetPorkkanatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Juurekset
  • 21.12.202318:02
    Jouluruoka

    "Mukakinkku" on uunissa vain tunnin: Vaihtoehto perinteiselle joulukinkulle

  • 21.12.202309:18
    Jouluruoka

    Kirsi Alm-Siiran bataattilaatikossa on yllättävä ainesosa: "Älyttömän hyvää"

  • 21.12.202213:42
    Jouluruoka

    Pirjo vinkkaa nerokkaan vaihtoehdon joululaatikoille: "Vähän sellainen unohduksiin jäänyt juttu"

  • 18.12.202217:27
    Jouluruoka

    Kirsi Alm-Siiran bataattilaatikon salainen ainesosa voi yllättää: "Älyttömän hyvää"

  • 14.10.202208:45
    Kasvikset

    Suomalaiset haluaisivat syödä enemmän kasviksia, mutta samalla niitä heitetään runsaasti roskiin – tutkija ruokahävikistä: "Määrät ovat aivan tolkuttomia"