Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Herkkutattipasta - sesongin kunkku

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 16.09.2014 19:00

Herkkutateissa on se hyvä puoli, että ne suorastaan huutavat yksinkertaista kokkausta. Ne ovat jo yksinään niin hyviä, että turha näpertely useimmiten vain haittaa lopputulosta. Tästä oivana esimerkkinä herkkutatti-carpaccio. Toinen nopea, simppeli ja supermaukas sieniruoka on herkkutattipasta. Unohdetaan kaikenlaiset kikkailut ja keskitytään tuohon jaloon, maanläheiseen ja intensiiviseen makuun. Tavoistani poiketen lisäsin pastakastikkeeseen kermaa. Se toki pyöristää sienen makua, mutta tekee pasta-annoksesta supermehevän. 

Ohje kuuluu taas näihin yksinkertaisiin, ”ilmiselviin” resepteihin, joita olen aiemmin turhaan hylkinyt, mutta alkanut lukijatoiveiden myötä postaamaan. Harvasta bloggaamastani ruoasta pidän yhtä paljon, joten piru vie, se postauksen ansaitsikin. :)

Tein pastan tähän itse, mutta keskitytään siihen nykertämiseen myöhemmin. Leveä pappardelle-pasta toimii tässä loistavasti, mutta kokeile myös tagliatellea tai farfallea. Tuorepasta, kaupan tai itsetehty, on tähän kuitenkin paras vaihtoehto.

VINKKI! Resepti toimii aivan yhtä hyvin muillakin sienillä.

Herkkutattipasta

200-250 g herkkutattia, ohueksi viipaloituna

3 dl kermaa

nokare voita

loraus oliiviöljyä

1 pieni sipuli, hienonnettuna

2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

2 rkl persiljaa, hienonnettuna

2 timjamioksan lehdet riivittyinä

parmesaania, raastettuna

suolaa

pippuria

(400 g pastaa keitettynä, esim. pappardelle, tagliatelle, farfalle)

Kuumenna paistinpannu. Lisää sieniviipaleet ja paista niistä kosteus pois. Laske keskilämmölle ja lisää sekaan voita ja oliiviöljyä. Heitä mukaan sipulisilppu ja timjaminlehdet. Kuullota pari minuuttia ja lisää valkosipulisilppu. Kuullota minuutti. Kaada mukaan kerma ja anna hautua hiljalleen noin 5 min, kunnes soosi on hiukan paksuuntunut. Sekoita pastan kera, annostele ja ripottele pinnalle persiljasilppua ja parmesaaniraastetta.

Lisää aiheesta:

Mustapapu-mango -enchiladat uunissa – supervegemakua!Helppo, nopea ja herkullinen sitruuna-artisokkapastaFarropuuro sieni-sugon ja uppomunan kera(Vähän niin kuin) StroganoffPollo alla Parmigiana - parmesaanikanaPasta alla Norma - eteläitalialainen klassikko
herkkutattinopeapastareseptisienetsienitatti

Tuoreimmat aiheesta

herkkutatti
  • 05.09.201817:03
    Risotto

    Syksyn ylivoimainen suosikki! Samettinen herkkutattirisotto vie kielen mennessään

  • 29.08.201821:11
    risotto

    Herkkutattirisotto - syksyn ylivoimainen suosikkini

  • 18.10.201519:29
    kantarelli

    Metsäsienirisotto

  • 11.09.201422:34
    alkuruoka

    Herkkutatti-carpaccio