Herkku, joka kruunaa syysillan – tätä yhdistelmää kannattaa kokeilla
Syksy on makujen juhlaa! Hyödynnä kantarellisato iltapalan herkkuleivissä mädin seurana.
Kantarellit ja mäti ovat oivallinen yhdistelmä, ja yksi helpoimmista ja herkullisimmista tavoista on yhdistää nämä kaksi raaka-ainetta leipien päällä. Poimi resepti!
Kantarelli-mätileivät
(4 leipää)
4 vaaleaa, pehmeää leivän palasta, leikkaa reunat pois
4 ruokalusikallista mätiä
250 grammaa kanttarelleja tai muita sieniä
2 rkl voita
1/2 keltasipuli
1/2 punasipulia silputtuna
4 rkl smetanaa
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
1. Pilko sienet. Kuori ja hienonna keltasipuli. Kuullota ensin sipulit pannulla miedolla lämmöllä ja lisää sen jälkeen sienet. Paista seosta voissa noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet mukavasti väriä. Lisää suola.
2. Paahda leivät pannulla tai leivänpaahtimessa.
3. Voitele leivät ja levitä sieni-sipuliseos leiville. Lisää päälle hieman mätiä, punasipulia, smetanaa ja mustapippuria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan