Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Herkku, joka kruunaa syysillan – tätä yhdistelmää kannattaa kokeilla

Kanttarellileivät maistuvat myös vuohenjuuston kera.
Kanttarellileivät maistuvat myös vuohenjuuston kera. Shutterstock
Julkaistu 06.10.2016 17:30

MTV LIFESTYLE

Syksy on makujen juhlaa! Hyödynnä kantarellisato iltapalan herkkuleivissä mädin seurana. 

Kantarellit ja mäti ovat oivallinen yhdistelmä, ja yksi helpoimmista ja herkullisimmista tavoista on yhdistää nämä kaksi raaka-ainetta leipien päällä. Poimi resepti!

Kantarelli-mätileivät

(4 leipää)

4 vaaleaa, pehmeää leivän palasta, leikkaa reunat pois
4 ruokalusikallista mätiä
250 grammaa kanttarelleja tai muita sieniä
2 rkl voita
1/2 keltasipuli
1/2 punasipulia silputtuna
4 rkl smetanaa
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa

1. Pilko sienet. Kuori ja hienonna keltasipuli. Kuullota ensin sipulit pannulla miedolla lämmöllä ja lisää sen jälkeen sienet. Paista seosta voissa noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet mukavasti väriä. Lisää suola. 

2. Paahda leivät pannulla tai leivänpaahtimessa. 

3. Voitele leivät ja levitä sieni-sipuliseos leiville. Lisää päälle hieman mätiä, punasipulia, smetanaa ja mustapippuria. 

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Helppo sienipastaNäin parsakaali kannattaa valmistaa – testaa herkullista reseptiä!Lämpimät sienileivätMetsäsieniviillokkiLoistokas tournedosBruschetta tomaatin, oliivien ja basilikan kera
SienetSyksyMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Sienet
  • Eilen06:11
    Myrkylliset kasvit

    Kohtalokas ateria Rovaniemellä 1978 muutti kaiken – salakavalan pulkkosienen vaarallisuuden syy on mysteeri

  • 26.10.17:25
    Ruoka

    Paras sienikastike! Helppo ja kermainen soosi Katin ohjeella

  • 21.10.17:24
    Ruoka

    Suppilovahverokeitto, jonka ohjeen kaikki haluavat – tässä täydellisen sopan salainen raaka-aine

  • 2.10.07:00
    Australia

    Australian myrkkysienimurhaaja aikoo valittaa tuomiostaan

  • 25.9.07:46
    Ruoka

    Outo sieni, jota kannattaa nyt poimia: "Todella maukas"