Henri Alénin kauppalista: Nämä ruoat ovat kotikeittiön perusta

shutterstock_247885291

Katso, millainen on huippukokki Henri Alénin kauppalista, ja opi tekemään ruokakaupassa entistä järkevämpiä valintoja.

Ruokaostosten tekeminen on joskus helpommin sanottu kuin tehty, sillä laajoista valikoimista voi olla vaikea tunnistaa niitä raaka-aineita, joista on helppo loihtia arkiruokaa useammalle päivälle. Makuja.fi kysyi huippukokki Henri Alénilta, millaisia raaka-aineita hän itse hankkii ruokakaupasta.

Arkiruoan yksinkertaiset peruspilarit

Vuoden keittokirja -teoksen (Readme, 2015) juuri julkaissut Henri Alén puhuu hyvän ja yksinkertaisen arkiruoan puolesta. Tästä syystä hän ei laadi arkena itsekään pitkiä kauppalistoja, vaan luottaa tiettyjen perusraaka-aineiden toimivuuteen.

Kun jääkaapin ja keittiön kuivakaapin peruspilarit ovat kunnossa, on arkena helppo koota monipuolisia aterioita ostamalla kaupasta vain esimerkiksi lihaa, kanaa tai kalaa. Kun pitää huolen siitä, että tiettyjä raaka-aineita löytyy aina omasta keittiöstä, voi lieventää myös arkiruoan aiheuttamaa mahdollista stressiä.

– Nämä ovat ne raaka-aineet, joista pystyn jo yhden lisäraaka-aineen ostamalla varioimaan tosi monta ruokaa, Alén toteaa.

Henri Alénin kauppalista:

– tomaattimurskaa
– kikherneitä
– säilykepaprikaa
– sipulia
– valkosipulia
– muutama peruna
– porkkanoita
– oliiviöljy
– pippuri
– suola 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!