Henri Alén varoittaa leipämokasta: "Kuin keskisormen näyttämistä suomalaisille"

shutterstock_278050316
Shutterstock

Ravintoloitsija ja kokki Henri Alén muistuttaa, että  ravintoloissa ennen ruokien saapumista tarjoiltu ilmainen leipäannos on suomalaisille tärkeä osa ruokailukokemusta.

Vuonna 2012 Vuoden ravintolaksi valitun Murun omistaja, huippukokki Henri Alén puhuu ravintoloiden tarjoamien ilmaisten leipäkorien puolesta. Alén kertoi Makuja.fi:n haastattelussa, että maksun pyytäminen leipäkorista voi pahimmillaan merkitä suomalaisille samaa kuin kansainvälisen käsimerkin näyttäminen.

– Jos leipäkori maksaa ravintolassa vaikka euron, niin kyllä se on aika helposti vähän kuin keskisormen näyttämistä suomalaisille, Alén toteaa.

Leipä ja kahvi ovat suomalaisille erityisen tärkeitä

Alén hehkuttaa suomalaista leipäkulttuuria ja toteaa, että ravintolassa tarjotulla leipäkorilla on usein yllättävän suuri merkitys ruokailijoille.

– Leipäkulttuuri on meillä ehkä maailman hienoin. Meillä on ollut niin viljavat maat. Se on iso juttu, Alén toteaa.

– Se, että ei ole leipää, on suomalaisille vähän sama kuin, että ei olisi kahvia. Meillä on niin vahva leipäkulttuuri, Alén jatkaa.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja