Henri Alén uskoo Suomen ravintolakesään: "Kaikkein tärkeintä on..."

Henri Alén tyrmää yleisen harhaluulon fine dining -ravintoloista: "Se on ihan palturipuppua" 1:04 Henri Alén tyrmää yleisen harhaluulon fine dining -ravintoloista: "Se on ihan palturipuppua"
KATSO MYÖS: Henri Alén tyrmää yleisen harhaluulon fine dining -ravintoloista: "Se on ihan palturipuppua".

Ravintoloita on koeteltu toden teolla muutaman kuluneen vuoden aikana, mutta ravintoloitsija Henri Alén uskoo, että kotimaan matkailun noste jatkuu tulevanakin kesänä.

Ravintoloitsija ja keittiömestari Henri Alén puhkuu intoa sadesäälläkin. 

– Kesästä on tulossa hyvä ja jengiä piisaa, Alén julistaa italialaisen Fiasco-ravintolansa terassilla.

Mies arvioi kesän olevan Suomessa ravintola-alalle tuottoisa pandemiavuosien tuoman kotimaan matkailun nosteen vuoksi.

"Tärkeintä on taito tulkita, mitä ihmiset haluavat"

Alénin mukaan kaikissa suhdanteissa on mahdollisuus pärjätä.

– Tässä on joutunut kehittämään erilaisia työprosesseja, ja uuden henkilöstön perehdyttämiseen tarvitaan enemmän aikaa. Kustannuspaineessa pitää raaka-aineita hankkia entistä tarkemmin ja hävikin vähentämiseen on kiinnitettävä erityistä huomiota. Kaikkein tärkeintä on taito tulkita, mitä ihmiset haluavat, Alén toteaa.

Alén lähti itse kartoittamaan Twitterissä, mitä ihmiset todella kaipaisivat kesäiseltä ravintolalta Helsingin keskustassa.

Vastauksissa toivottiin muun muassa mielellään katettua terassia, pöytävarausmahdollisuutta, pöytiin tarjoilua, siistejä vessoja, ei liikenteen melua, laadukkaita viinejä ja mahdollisuutta "seikkailla" ruokalistalla.

– Terassilla haluttiin olevan sopivan intiimiä ja ahdasta, jopa niin, että tuolit vähän kolisevat, Alén paljastaa vastaajien toivoneen jopa hieman yllättäen.

Katso myös: Mikä ihmeen mochi-jäätelö? Selvitimme, miten suosikkijäätelöä tehdään, ja miksi se on suosittua

Mikä ihmeen mochi-jäätelö? Selvitimme, miten suosikkijäätelöä tehdään, ja miksi se on suosittua 4:35
Helsingin Forum-kauppakeskuksessa sijaitsevassa Momochi-kahvilassa valmistetaan käsin mochi-donitseja ja mochi-jäätelöä. Mitä nämä trendiherkut oikein ovat?

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.