Ravintoloita on koeteltu toden teolla muutaman kuluneen vuoden aikana, mutta ravintoloitsija Henri Alén uskoo, että kotimaan matkailun noste jatkuu tulevanakin kesänä.
Ravintoloitsija ja keittiömestari Henri Alén puhkuu intoa sadesäälläkin.
– Kesästä on tulossa hyvä ja jengiä piisaa, Alén julistaa italialaisen Fiasco-ravintolansa terassilla.
Mies arvioi kesän olevan Suomessa ravintola-alalle tuottoisa pandemiavuosien tuoman kotimaan matkailun nosteen vuoksi.
Lue myös: Kaksi uutta ravintolaa – Hans Välimäki kommentoi yllätysvetoaan: "Tässä kävi vähän niin, että…"
"Tärkeintä on taito tulkita, mitä ihmiset haluavat"
Alénin mukaan kaikissa suhdanteissa on mahdollisuus pärjätä.
– Tässä on joutunut kehittämään erilaisia työprosesseja, ja uuden henkilöstön perehdyttämiseen tarvitaan enemmän aikaa. Kustannuspaineessa pitää raaka-aineita hankkia entistä tarkemmin ja hävikin vähentämiseen on kiinnitettävä erityistä huomiota. Kaikkein tärkeintä on taito tulkita, mitä ihmiset haluavat, Alén toteaa.
Alén lähti itse kartoittamaan Twitterissä, mitä ihmiset todella kaipaisivat kesäiseltä ravintolalta Helsingin keskustassa.
Vastauksissa toivottiin muun muassa mielellään katettua terassia, pöytävarausmahdollisuutta, pöytiin tarjoilua, siistejä vessoja, ei liikenteen melua, laadukkaita viinejä ja mahdollisuutta "seikkailla" ruokalistalla.
– Terassilla haluttiin olevan sopivan intiimiä ja ahdasta, jopa niin, että tuolit vähän kolisevat, Alén paljastaa vastaajien toivoneen jopa hieman yllättäen.
Lue myös: Kari Aihinen avaamassa uuden ravintolan Helsinkiin: "Löydettiin fantastinen liiketila"
Lue myös: Vesa-Matti Loirin toive toteutui: Saa kantapöydän ja nimikkoannoksen klassikkoravintolaan
Katso myös: Mikä ihmeen mochi-jäätelö? Selvitimme, miten suosikkijäätelöä tehdään, ja miksi se on suosittua
4:35Helsingin Forum-kauppakeskuksessa sijaitsevassa Momochi-kahvilassa valmistetaan käsin mochi-donitseja ja mochi-jäätelöä. Mitä nämä trendiherkut oikein ovat?