Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Henri Alén paljastaa syksyn parhaimman pastareseptin: "Se on aivan jumalaista"

Tagliatelle on pitkä, leveän mallinen pastalaji. Kuvituskuva.
Tagliatelle on pitkä, leveän mallinen pastalaji. Kuvituskuva.Shutterstock
Julkaistu 25.10.2017 20:01

Petra Sundell

petra.sundell@mtv.fi

Maailman pastapäivää vietetään vuosittain 25. lokakuuta. MTV:n Makuja-sivusto kysyi juhlapäivän kunniaksi huippukokki Henri Alénilta, mitä pastaa hän valmistaisi syksyn pimeneviin iltoihin.

Vielä myöhäissyksylläkin on saatavilla sieniä, joihin kokki ja ravintoloitsija Henri Alén ehdottomasti tarttuisi valmistaessaan lokakuista pastaruokaa.

– Enää ei saa oikein muuta kuin suppilovahveroita, nehän kestävät vähän pakkastakin. Ihan ehdottomasti tekisin salvia-suppilovahverotagliatellea. Se on ihan ässä ruoka, Alén kertoo.

Hienolta kuulostava pastaruoka on kuitenkin jokaisen kotikokin helppo valmistaa: muutaman ainesosan ruoka ei vaadi kikkailua ja se syntyy nopeasti. Tagliatelle keitetään runsaassa vedessä, ja suppilovahverot paistetaan pelkästään ihan sellaisenaan pannulla.

– Sienet paistetaan hyvin, että ne ovat vähän rapsakoita eikä mitään vetkuloita. Niin ne maistuvat lapsillekin, kokki neuvoo.

Valmis tagliatelle pyöräytetään pannulla sienien seassa, ja mukaan lisätään hiukan paahdettuja pinjansiemeniä ja leikattua salviaa.

– Sitten vain parmesanraastetta päälle ja se on siinä! Salvia-suppilovahverotagliatelle on aivan jumalaista!

– Turha tehdä asioista liian vaikeita, kun on hyvät raaka-aineet. Less is more, Alén kiteyttää.

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.


Lisää aiheesta:

Sienineuvoja suosittelee herkkutateille "taikakylpyä" – uskomattoman hyvä makuUnohda kaupan valmisversiot! Suosittu kastike kannattaa tehdä itseTattihitti! Anun helppoon sieniruokaan ei tarvitse edes kypsentää sieniäKäytätkö jo ruoanlaitossa? Henri Alén ylistää: "Yksi hienoimpia kasviksia"Ruoka, johon Hans Välimäki ei ikinä laittaisi liemikuutiota – vinkit valmistukseen: "Isoin virhe, mikä Suomessa tehdään…"Henri Alén paljastaa syntisen arkipastansa salaisuuden – edullinen ainesosa, jota et ole tullut edes ajatelleeksi: "Ah, niin hyvää!"
Henri AlénPastaSienetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Henri Alén
  • 29.10.201717:02
    Maa-artisokkakeitto

    Henri Alén suosittelee: Syksyn paras keitto syntyy sesonkiherkusta – "nyt ihan parhaimmillaan"

  • 28.10.201709:31
    Naudanlihapata

    Henri Alén jakaa parhaat vinkkinsä pataruokiin: "Ykkösnyrkkisääntö on..."

  • 16.02.201423:20
    Helsinki

    Kaartin Hodari & Hummeri palauttaa katuruoan kunniaa