Henri Alén paljastaa syksyn parhaimman pastareseptin: "Se on aivan jumalaista"

tagliatelle
Tagliatelle on pitkä, leveän mallinen pastalaji. Kuvituskuva. Shutterstock

Maailman pastapäivää vietetään vuosittain 25. lokakuuta. MTV:n Makuja-sivusto kysyi juhlapäivän kunniaksi huippukokki Henri Alénilta, mitä pastaa hän valmistaisi syksyn pimeneviin iltoihin.

Vielä myöhäissyksylläkin on saatavilla sieniä, joihin kokki ja ravintoloitsija Henri Alén ehdottomasti tarttuisi valmistaessaan lokakuista pastaruokaa.

– Enää ei saa oikein muuta kuin suppilovahveroita, nehän kestävät vähän pakkastakin. Ihan ehdottomasti tekisin salvia-suppilovahverotagliatellea. Se on ihan ässä ruoka, Alén kertoo.

Hienolta kuulostava pastaruoka on kuitenkin jokaisen kotikokin helppo valmistaa: muutaman ainesosan ruoka ei vaadi kikkailua ja se syntyy nopeasti. Tagliatelle keitetään runsaassa vedessä, ja suppilovahverot paistetaan pelkästään ihan sellaisenaan pannulla.

– Sienet paistetaan hyvin, että ne ovat vähän rapsakoita eikä mitään vetkuloita. Niin ne maistuvat lapsillekin, kokki neuvoo.

Valmis tagliatelle pyöräytetään pannulla sienien seassa, ja mukaan lisätään hiukan paahdettuja pinjansiemeniä ja leikattua salviaa.

– Sitten vain parmesanraastetta päälle ja se on siinä! Salvia-suppilovahverotagliatelle on aivan jumalaista!

– Turha tehdä asioista liian vaikeita, kun on hyvät raaka-aineet. Less is more, Alén kiteyttää.

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.