Kokki Henri Alén vieraili keskiviikkona Huomenta Suomessa keskustelemassa arkiruoanlaitosta. Alénin uusi keittokirja Arkiruokaa ja makumuistoja (Readme 2019) julkaistiin lokakuun alussa.
Televisiosta tuttu kokki Henri Alén antoi Huomenta Suomessa yksinkertaisia vinkkejä arkiruoanlaittoon. Alénin mielestä arkiruoanlaitossa on tärkeintä pysyä kärryillä siitä, mitä oma jääkaappi ja kuiva-ainekaappi sisältää.
Readme
" Vaikka olen ollut kokkina yli 20 vuotta, on minullakin haaste. Arkiruoka. Lasittunut katse työpäivän jälkeen, ostoskori kädessä, huutava nälkä. Tilanteesta on luovuus ja ruoanlaiton ilo kaukana. Aloin miettiä, miten voisin värittää arjen harmautta kotikeittiössä ja tuoda sinne iloa ja makua – makua, joka olisi saatavilla helpoista aineksista kukkaroa kurittamatta. Siitä syntyi tämä kirja."
– Kirjoitin arkiruokakirjan, koska minullakin pyörivät ne samat tortillalätyt siellä ostoskorissa. Kun menet väsyneenä kauppaan, et muista, mitä siellä kotona kaapissa. Yhtäkkiä sulla on 16 pastapakettia kotona ja jääkaapissa menevät asiat vanhaksi. Ajattelin, että nyt minä pysähdyn ja kirjoitan kirjan, mietin ja testaan reseptejä, niin ei tarvitse hetkeen miettiä, mitä teen ruoaksi, Alén kertoi Huomenta Suomesssa kirjansa taustoista.
