Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo
2:32Henri Alén kertoo uusista Muru Baby -vauvanruuista
Julkaistu 11.03.2020 08:15

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Televisiostakin tuttu kokki ja ravintoloitsija Henri Alén teki uuden aluevaltauksen ja lähti mukaan lastenruokabisnekseen. Uunituore Muru Baby -lastenruokasarja pyrkii tarjoamaan perheen pienimmille oikeasti hyvän makuista ja laadukasta ruokaa. 

Kun keittiömestari Henri Alén tarjoili kymmenisen vuotta sitten omalle, tuolloin 2-vuotiaalle lapselleen kaupasta ostettua purkkiruokaa, kalaa sisältävän purkin avaaminen herätti kokissa välittömän reaktion. 

– Löyhähdys oli sellainen, että jos minä en pysty tätä syömään, niin miten lapseni pystyy. Lapsille kuuluu oikeasti hyvänmakuinen ruoka ja se mahdollisuus pitäisi olla, Alén kertoi tiistaina järjestetyssä lanseeraustilaisuudessa.

Alén ryhtyi miettimään, miksi kaupoissa ei ole tarjolla hyvänmakuista lastenruokaa. 

– Totta kai terveellisyys on tärkeä asia, mutta tärkeää on myös maku, jolla se lapsi kasvaa ja saa uusia kokemuksia. Sen takia päätin, että tehdään sellainen (maukas) lastenruoka.

Henri Alén on helsinkiläinen kokki, keittiömestari ja ravintoloitsija. Alén on myös Muru-Dining -ravintolayhtiön perustaja ja osakas. 

Alénin tavoitteena oli tehdä ruokaa aidoista raaka-aineista, eikä aliarvioida lasten makuaistia. Sen sijaan, että ruoasta yritetään tehdä mahdollisimman neutraalia ja mautonta, lastenruokaa maustettaisiin aidoilla yrteillä ja käytettäisiin raaka-aineita, kuten karitsaa.

Haasteilta ei kuitenkaan vältytty, kun prosessissa edettiin idean tasolta tuotekehittelyyn. Kävi nimittäin ilmi, että luomulastenruoan valmistamiseen sopivia tuotantolinjoja ei maailmasta monia löydy – varsinkaan, jos ei ole valmis tinkimään laadusta millään saralla. Lopulta oikeanlainen tehdas löytyi Iso-Britannian Walesista. 

Henri Alén avasi lastenruokapurkin ja "löyhähdys oli sellainen", että kokki päätti tehdä asialle jotain: "Lapsille kuuluu oikeasti hyvänmakuinen ruoka"

Miksi Alénin lastenruokatuotteiden lanseeraukseen meni 10 vuotta? Miten keittiömestari kehitteli lastenruokien makuja? Katso videolta Henri Alénin haastattelu.

Lisää aiheesta:

Suomalainen menestysresepti -ohjelman finalistit on valittu – mikä näistä tuotteista on seuraava ruokakauppojen ykköslanseeraus?Kun kaikki meni koronan takia mönkään, ravintoloitsijat Marjaana ja Katariina kehittivät potentiaalisen menestysruoan: "Luulen, että herkistyn kaupan hyllyllä"Miki Puikkonen kehittää Suomalainen menestysresepti -ohjelmassa tuotetta, joka saattaa mullistaa kasvisproteiinimarkkinat: ”Kipeälle vatsalle voi sanoa hyvästit”Huippukokki Henri Alén muistelee kaikkien aikojen erikoisinta luomaansa annosta: "Se oli kyllä aika eksoottinen"Henri Alén värväsi Emma Kimiläisen kuljettamaan Suomen nopeinta karjalanpaistia helsinkiläisille: "Kaikkeni teen, vaikka en kovin hyvä olekaan"Pitäisikö lihan syöminen lopettaa? Huippukokki Henri Alén: ”Ei tule onnistumaan”
RuokaHenri AlénMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:43
    Ravintolat

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat

  • pe17:47
    Jäätelö

    Aamujuontajalta täystyrmäys oudolle uutuusjäätelölle

  • to17:02
    Kasvikset

    Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!

  • to11:26
    Ravintolat

    Kozeen Shiwan haastettiin oikeuteen – näin hän vastaa syytöksiin

  • to09:31
    Arkiruoka

    Vappu Pimiän superhelppo arkiruoka on hitti: Kanapullat alle puolessa tunnissa!