Henri Alén avasi lastenruokapurkin ja "löyhähdys oli sellainen", että kokki päätti tehdä asialle jotain: "Lapsille kuuluu oikeasti hyvänmakuinen ruoka"

2:32 Henri Alén kertoo uusista Muru Baby -vauvanruuista

Televisiostakin tuttu kokki ja ravintoloitsija Henri Alén teki uuden aluevaltauksen ja lähti mukaan lastenruokabisnekseen. Uunituore Muru Baby -lastenruokasarja pyrkii tarjoamaan perheen pienimmille oikeasti hyvän makuista ja laadukasta ruokaa. 

Kun keittiömestari Henri Alén tarjoili kymmenisen vuotta sitten omalle, tuolloin 2-vuotiaalle lapselleen kaupasta ostettua purkkiruokaa, kalaa sisältävän purkin avaaminen herätti kokissa välittömän reaktion. 

– Löyhähdys oli sellainen, että jos minä en pysty tätä syömään, niin miten lapseni pystyy. Lapsille kuuluu oikeasti hyvänmakuinen ruoka ja se mahdollisuus pitäisi olla, Alén kertoi tiistaina järjestetyssä lanseeraustilaisuudessa.

Alén ryhtyi miettimään, miksi kaupoissa ei ole tarjolla hyvänmakuista lastenruokaa. 

– Totta kai terveellisyys on tärkeä asia, mutta tärkeää on myös maku, jolla se lapsi kasvaa ja saa uusia kokemuksia. Sen takia päätin, että tehdään sellainen (maukas) lastenruoka.

Henri Alén on helsinkiläinen kokki, keittiömestari ja ravintoloitsija. Alén on myös Muru-Dining -ravintolayhtiön perustaja ja osakas. 

Alénin tavoitteena oli tehdä ruokaa aidoista raaka-aineista, eikä aliarvioida lasten makuaistia. Sen sijaan, että ruoasta yritetään tehdä mahdollisimman neutraalia ja mautonta, lastenruokaa maustettaisiin aidoilla yrteillä ja käytettäisiin raaka-aineita, kuten karitsaa.

Haasteilta ei kuitenkaan vältytty, kun prosessissa edettiin idean tasolta tuotekehittelyyn. Kävi nimittäin ilmi, että luomulastenruoan valmistamiseen sopivia tuotantolinjoja ei maailmasta monia löydy – varsinkaan, jos ei ole valmis tinkimään laadusta millään saralla. Lopulta oikeanlainen tehdas löytyi Iso-Britannian Walesista. 

Miksi Alénin lastenruokatuotteiden lanseeraukseen meni 10 vuotta? Miten keittiömestari kehitteli lastenruokien makuja? Katso videolta Henri Alénin haastattelu.


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja