Helsinkiläisravintolan lohikeittoa on ahmittu jo yli 60 000 annosta: Jasper Pääkkönen antoi yhden ehdon sen myynnille – poikkeuksellinen lopputulos

Ponzulla maustettu lohikeitto 9:09 Ponzulla maustettu lohikeitto

Helsingin Hernesaaressa sijaitsevassa sauna- ja ravintolakompleksi Löylyssä on tarjoiltu vuoden 2016 avauksesta saakka Jasper Pääkkösen nimikkolohikeittoa. Keittoa on myyty kolmessa vuodessa huimat määrät ja samalla kerätty melkoinen hyväntekeväisyyspotti.

Testaa myös ponzulla maustettu lohikeitto! Yllä olevalla videolla ohje. 

Helsinkiläisravintola Löylyn uitiksi muodostuneen ”Jasperin lohikeiton” myynnistä on kertynyt yli 30 000 euron hyväntekeväisyyspotti, joka lahjoitetaan WWF:lle Itämeren suojelutyöhön.

Löylyn omistava näyttelijä ja yrittäjä Jasper Pääkkönen on tunnettu luonnonsuojelija ja kestävän kalastuksen puolestapuhuja.

– Kun keittiömestarimme Löylyä avatessa kysyi, voiko lohikeitosta tehdä ”Jasperin lohikeiton”, niin annoin yhden ehdon: jokaisesta keitosta tulisi lahjoittaa osa WWF:n kalakantojen eteen tehtävään työhön, Pääkkönen kertoo.

Jasperin lohikeittoa on myyty jo yli 60 000 annosta, joista kertynyt yli 30 000 euron summa on lahjoitettu WWF:n hyväntekeväisyyspottiin.

– Yli 60 000 myytyä keittoa yllätti meidät itsemmekin. Kasassa oleva lahjoitussumma on sen verran merkittävä, että siitä uskaltaa jo olla ylpeä. Suomen WWF tekee valtavan hienoa työtä maamme kalakantojen ja virtavesien hyväksi. En voisi keksiä parempaa kohdetta keittorahoille, Pääkkönen iloitsee.

Poikkeuksellinen lahjoitus

WWF:n asiakkuusppäällikkö Aino Sirkesalo kertoo tämän kokoluokan lahjoituksen olevan erittäin poikkeuksellinen yhdeltä ravintolalta. 

Jasperin lohikeitto on valmistettu kotimaisesta, vastuullisesti kasvatetusta kirjolohesta. Pääkkönen pitää huolen, että myös muu Löylyssä tarjoiltava kala on Suomessa eettisesti tuotettua ja pyydettyä.

– Käytämme Löylyssä ainoastaan WWF:n kalaoppaan vihreän listan eli järjestön suosittelemia kaloja, hän tarkentaa.

Löylyn lohikeittoyhteistyö WWF:n kanssa jatkuu, ja kertyneet varat lahjoitetaan järjestölle vuosittain.

Lähde: Löyly

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!