Helsinkiläisravintolan lohikeittoa on ahmittu jo yli 60 000 annosta: Jasper Pääkkönen antoi yhden ehdon sen myynnille – poikkeuksellinen lopputulos
Helsingin Hernesaaressa sijaitsevassa sauna- ja ravintolakompleksi Löylyssä on tarjoiltu vuoden 2016 avauksesta saakka Jasper Pääkkösen nimikkolohikeittoa. Keittoa on myyty kolmessa vuodessa huimat määrät ja samalla kerätty melkoinen hyväntekeväisyyspotti.
Testaa myös ponzulla maustettu lohikeitto! Yllä olevalla videolla ohje.
Helsinkiläisravintola Löylyn uitiksi muodostuneen ”Jasperin lohikeiton” myynnistä on kertynyt yli 30 000 euron hyväntekeväisyyspotti, joka lahjoitetaan WWF:lle Itämeren suojelutyöhön.
Löylyn omistava näyttelijä ja yrittäjä Jasper Pääkkönen on tunnettu luonnonsuojelija ja kestävän kalastuksen puolestapuhuja.
– Kun keittiömestarimme Löylyä avatessa kysyi, voiko lohikeitosta tehdä ”Jasperin lohikeiton”, niin annoin yhden ehdon: jokaisesta keitosta tulisi lahjoittaa osa WWF:n kalakantojen eteen tehtävään työhön, Pääkkönen kertoo.
Jasperin lohikeittoa on myyty jo yli 60 000 annosta, joista kertynyt yli 30 000 euron summa on lahjoitettu WWF:n hyväntekeväisyyspottiin.
– Yli 60 000 myytyä keittoa yllätti meidät itsemmekin. Kasassa oleva lahjoitussumma on sen verran merkittävä, että siitä uskaltaa jo olla ylpeä. Suomen WWF tekee valtavan hienoa työtä maamme kalakantojen ja virtavesien hyväksi. En voisi keksiä parempaa kohdetta keittorahoille, Pääkkönen iloitsee.
Poikkeuksellinen lahjoitus
WWF:n asiakkuusppäällikkö Aino Sirkesalo kertoo tämän kokoluokan lahjoituksen olevan erittäin poikkeuksellinen yhdeltä ravintolalta.
Jasperin lohikeitto on valmistettu kotimaisesta, vastuullisesti kasvatetusta kirjolohesta. Pääkkönen pitää huolen, että myös muu Löylyssä tarjoiltava kala on Suomessa eettisesti tuotettua ja pyydettyä.
– Käytämme Löylyssä ainoastaan WWF:n kalaoppaan vihreän listan eli järjestön suosittelemia kaloja, hän tarkentaa.
Löylyn lohikeittoyhteistyö WWF:n kanssa jatkuu, ja kertyneet varat lahjoitetaan järjestölle vuosittain.
Lähde: Löyly
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti