Helsinkiläisbaari huomioitiin arvostetussa kansainvälisessä listauksessa: "Osoitus siitä, että on onnistuttu tekemään jotain ainutlaatuista"

IMG_2083
Helsinkiläinen Bar Runar on valittu maailman parhaimpien ravintoloiden ja baarien joukkoon The World’s 50 Best Discovery -ravintolaportaaliin. Bar Runar

Helsinkiläinen Bar Runar nousi kovatasoiselle 50 Best Discovery -listalle.

Helsinkiläinen Bar Runar on valittu ensimmäisenä suomalaisbaarina maailman parhaimpien ravintoloiden ja baarien joukkoon uuteen The World’s 50 Best Discovery -ravintolaportaaliin.

Sivusto kuvailee Runaria "hyvin erilaiseksi pedoksi tavallisiin hotellibaareihin verattuna".

Suomesta baari ja viisi ravintolaa

Vuosittaisia The World’s 50 Best Restaurants ja The World’s 50 Best Bars -listauksia pidetään ravintola-alalla arvossaan. Marraskuussa lanseerattu 50 Best Discovery -ravintolaportaali koostuu tuhansista ravintoloista ja baareista ympäri maailmaa.

Listaan kootaan ravintolat ja baarit, jotka ovat saaneet mainintoja äänestysraadilta, mutta jotka eivät yltäneet omissa kategorioissaan 50 parhaimman joukkoon.

Bar Runarin lisäksi uudelle 50 Best Discovery -listalle Suomesta pääsivät  Kaskis Turusta sekä ORA, Maannos, Olo ja Grön Helsingistä.

"Musiikki on aina soinut lujaa"

Baarin pitäjän näkökulmasta listalle pääseminen tuntuu hyvältä. Bar Runarin baarimestari Turo Kotajärven mukaan baarihankkeeseen lähtemistä "ei tarvinnut kahta kertaa miettiä".

– Alusta alkaen tavoitteenamme oli saada aikaan muutos helsinkiläiseen baarikulttuuriin. Missään vaiheessa emme halunneet olla pelkkä cocktail-baari, Kotajärvi kuvailee tiedotteessa.

– Ideana oli luoda kokonaisuus, jossa yhdistyvät persoonallisuus, laadukkaat viinit, helposti lähestyttävät oluet ja käsityönä tehdyt cocktailit sekä rento ilmapiiri ilman turhaa kiristelyä. Musiikki on aina soinut lujaa. Tämä on ollut myös suurin syy siihen, että asiakaskuntamme on erittäin laaja ja ihmiset ovat diganneet tekemisestämme.

Vuonna 2016 avattu Bar Runar on palkittu aiemminkin; esimerkiksi vuonna 2018 se voitti Bartenders' Choice Awardsin Suomen parhaana cocktail-baarina ja vuonna 2018 Nordic Bar Awardin parhaasta baaritiimistä ja baarista.

"Osoitus siitä, että on onnistuttu tekemään jotain ainutlaatuista"

Bar Runar sijaitsee helsinkiläisessä F6-hotellissa. Hotellin General Manager Roni Saaren mukaan alusta asti ideana oli "ravistella käsityksiä tavanomaisesta hotellin baarista".

– Kansainvälisesti arvostettu 50 Best Discovery -maininta on iso osoitus siitä, että on onnistuttu tekemään jotain ainutlaatuista, baarimestari Kotajärvi toteaa.

Tuliko jano? Näin teet Näin teet Ginger Velvet -drinkin:

1:55

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja