Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Helsinkiin avattiin innovatiivinen suomalaisravintola: Tiedätkö, mikä on splizza?

Splizzeriassa tarjoillaan myös Splizzalaatteja eli annoksia, joissa puolet on pizzaa ja puolet salaattia.
Splizzeriassa tarjoillaan myös Splizzalaatteja eli annoksia, joissa puolet on pizzaa ja puolet salaattia.
Julkaistu 06.11.2014 10:08

MTV LIFESTYLE

Jos pitkä ruokalista on aiheuttanut tähän asti päänvaivaa siksi, että eri annosten väliltä on vaikea yrittää valita sitä oikeaa, löytyy Helsingistä nyt ratkaisu tähän ongelmaan. Splizzeria-ravintolaketjuissa asiakas saa itse valita molemmat pizzanpuolikkaansa erikseen – tai ottaa pizzatäyteet osaksi salaattiannosta.

Innovatiivinen ravintolaketju Splizzeria avasi ravintolansa torstaina 6.11. Helsingin keskustan Kaivopihalle. Vuoden startup-yrittäjä-palkinnon saaneella Saku Hautalalla ja muun muassa McDonald'sin johtoryhmässä vaikuttaneella Mika Laurikaisella on kovat odotukset ravintolalle.

– Tämä on maailman toinen Splizzeria ikinä – ja ensimmäinen Helsingissä. Tätä olemme odottaneet pitkään, Laurikainen kertoo.

Idea syntyi laskettelureissulla

Splizza tarkoittaa pizzaa, jonka molempien puolien täytteet asiakas saa valita erikseen. Halutessaan asiakas saa pizzatäytteet myös ilman pizzapohjaa – osana salaattia. Asiakas voi halutessaan valita myös puolikkaan pizzan ja puolikkaan salaatin.

Hautala kertoo, että idea Splizzeriasta sai alkunsa laskettelureissulla, jonka aikana hänen ystävillään oli vaikeuksia päättää useamman annoksen väliltä se oikea.

– Minulla on kaveripiirissä ihmisiä, jotka ensin katsovat sitä listaa vartin ja eivät vain osaa päättää. Sitten kun annos tulee pöytään, niin kaikille tulee eri pizzat. Sitten he ajattelevat, että haluavat sittenkin toistensa pizzat ja sitten niitä paloja vaihdellaan pöydän yli, Hautala kertoo.

– Alkuidea oli hyvin nopea oivallus: Miksi ei muka saa kahta makua pizzaa? Hautala jatkaa.

Innovatiivisen ravintolan tarkoitus on vastata myös sellaisten asiakkaiden toiveisiin, jotka haluavat lautaselleen muutakin kuin pizzaa. Kaikki pizzatäytteet voi tilata myös osana vihersalaattia.

– Se ei ole vain vihersalaatti vieressä, vaan siinä on samat täytteet kuin pizzassa, Hautala tarkentaa.

Splizza paistuu alle kahdessa minuutissa

Innovatiivinen ravintola pyrkii vastaamaan siihen ravintola-alan haasteeseen, jonka kanssa ravintoloissa painitaan päivittäin: Tarkoitus on valmistaa laadukasta ruokaa mahdollisimman nopeasti.

– Meillä on niinkin valtava pizzan paistoaika uunissa kuin minuutti ja viisikymmentä sekuntia. Minä haluan (laskea) sen minuuttiin, jotta saisimme palveltua asiakkaita nopeammin, Laurikainen hymyilee.

– Olemme lähteneet siitä kolmen ja neljän minuutin välistä ja pikkuhiljaa olemme saaneeet tuota aikaa alas tekemällä erilaisia innovaatioita, Laurikainen kertoo.

LUE MYÖS: Nyt se selvisi: Tämä pikaruokaketju avataan Suomeen – "uudenlainen makuelämys"

Heli Kuitunen, heli.kuitunen(at)mtv.fi

Lisää aiheesta:

Akseli Herlevi pisti pystyyn yllättävän ravintolakonseptin: "En ainakaan itse ole nähnyt tällaista missään Suomessa"Ensin Michelin-ravintola muuttui "sushitehtaaksi", nyt Sasu Laukkosella on jälleen ässä hihassa – keksi nerokkaan lounastuotteen, jota "oikeastaan kukaan ei vielä tee"HU: Tässä on Helsingin paras pizzeria – ravintolan listalta puuttuu kokonaan suomalaisten suosikkipizza: "Sitä ei meidän ravintolassa saa"Keittiömestari kahden vaihtoehdon edessä: Helsinkiläisen huippuravintolan voi avata 6–9 asiakkaalle – tai sitten voi tehdä jotain täysin päinvastaista Anne ja Jukka saivat raumalaisessa pizzeriassa erikoisen pyynnön – toteuttivat toiveen ja hittihän siitä tuli: "Veti ihan hiljaiseksi"Ilmiöksi noussut pizzeria laajentaa Helsingin keskustaan: Suomalaisten suosikkipizzaa ei ravintolan listoilta löydy – tässä syy!
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • 08:43
    Leivonta

    Älä tee tätä joulutorttuvirhettä

  • Eilen18:04
    Takaisinvedot

    Oletko pähkinä- tai vehnäallergikko? Karl Fazerin konvehtirasiassa vääriä suklaita

  • Eilen14:16
    Ruoka

    Helppo pullajälkkäri on nyt jättihitti somessa! Testaa vaikka isänpäiväksi

  • Eilen06:39
    Ruoka

    Tätä Henri Alén ei missään nimessä nyt ostaisi ruokakaupasta