Jos pitkä ruokalista on aiheuttanut tähän asti päänvaivaa siksi, että eri annosten väliltä on vaikea yrittää valita sitä oikeaa, löytyy Helsingistä nyt ratkaisu tähän ongelmaan. Splizzeria-ravintolaketjuissa asiakas saa itse valita molemmat pizzanpuolikkaansa erikseen – tai ottaa pizzatäyteet osaksi salaattiannosta.
Innovatiivinen ravintolaketju Splizzeria avasi ravintolansa torstaina 6.11. Helsingin keskustan Kaivopihalle. Vuoden startup-yrittäjä-palkinnon saaneella Saku Hautalalla ja muun muassa McDonald'sin johtoryhmässä vaikuttaneella Mika Laurikaisella on kovat odotukset ravintolalle.
– Tämä on maailman toinen Splizzeria ikinä – ja ensimmäinen Helsingissä. Tätä olemme odottaneet pitkään, Laurikainen kertoo.
Idea syntyi laskettelureissulla
Splizza tarkoittaa pizzaa, jonka molempien puolien täytteet asiakas saa valita erikseen. Halutessaan asiakas saa pizzatäytteet myös ilman pizzapohjaa – osana salaattia. Asiakas voi halutessaan valita myös puolikkaan pizzan ja puolikkaan salaatin.
Hautala kertoo, että idea Splizzeriasta sai alkunsa laskettelureissulla, jonka aikana hänen ystävillään oli vaikeuksia päättää useamman annoksen väliltä se oikea.
– Minulla on kaveripiirissä ihmisiä, jotka ensin katsovat sitä listaa vartin ja eivät vain osaa päättää. Sitten kun annos tulee pöytään, niin kaikille tulee eri pizzat. Sitten he ajattelevat, että haluavat sittenkin toistensa pizzat ja sitten niitä paloja vaihdellaan pöydän yli, Hautala kertoo.
– Alkuidea oli hyvin nopea oivallus: Miksi ei muka saa kahta makua pizzaa? Hautala jatkaa.
