Helsinkiin avattiin innovatiivinen suomalaisravintola: Tiedätkö, mikä on splizza?

IMG_9152
Splizzeriassa tarjoillaan myös Splizzalaatteja eli annoksia, joissa puolet on pizzaa ja puolet salaattia.

Jos pitkä ruokalista on aiheuttanut tähän asti päänvaivaa siksi, että eri annosten väliltä on vaikea yrittää valita sitä oikeaa, löytyy Helsingistä nyt ratkaisu tähän ongelmaan. Splizzeria-ravintolaketjuissa asiakas saa itse valita molemmat pizzanpuolikkaansa erikseen – tai ottaa pizzatäyteet osaksi salaattiannosta.

Innovatiivinen ravintolaketju Splizzeria avasi ravintolansa torstaina 6.11. Helsingin keskustan Kaivopihalle. Vuoden startup-yrittäjä-palkinnon saaneella Saku Hautalalla ja muun muassa McDonald'sin johtoryhmässä vaikuttaneella Mika Laurikaisella on kovat odotukset ravintolalle.

– Tämä on maailman toinen Splizzeria ikinä – ja ensimmäinen Helsingissä. Tätä olemme odottaneet pitkään, Laurikainen kertoo.

Idea syntyi laskettelureissulla

Splizza tarkoittaa pizzaa, jonka molempien puolien täytteet asiakas saa valita erikseen. Halutessaan asiakas saa pizzatäytteet myös ilman pizzapohjaa – osana salaattia. Asiakas voi halutessaan valita myös puolikkaan pizzan ja puolikkaan salaatin.

Hautala kertoo, että idea Splizzeriasta sai alkunsa laskettelureissulla, jonka aikana hänen ystävillään oli vaikeuksia päättää useamman annoksen väliltä se oikea.

– Minulla on kaveripiirissä ihmisiä, jotka ensin katsovat sitä listaa vartin ja eivät vain osaa päättää. Sitten kun annos tulee pöytään, niin kaikille tulee eri pizzat. Sitten he ajattelevat, että haluavat sittenkin toistensa pizzat ja sitten niitä paloja vaihdellaan pöydän yli, Hautala kertoo.

– Alkuidea oli hyvin nopea oivallus: Miksi ei muka saa kahta makua pizzaa? Hautala jatkaa.

Innovatiivisen ravintolan tarkoitus on vastata myös sellaisten asiakkaiden toiveisiin, jotka haluavat lautaselleen muutakin kuin pizzaa. Kaikki pizzatäytteet voi tilata myös osana vihersalaattia.

– Se ei ole vain vihersalaatti vieressä, vaan siinä on samat täytteet kuin pizzassa, Hautala tarkentaa.

Splizza paistuu alle kahdessa minuutissa

Innovatiivinen ravintola pyrkii vastaamaan siihen ravintola-alan haasteeseen, jonka kanssa ravintoloissa painitaan päivittäin: Tarkoitus on valmistaa laadukasta ruokaa mahdollisimman nopeasti.

– Meillä on niinkin valtava pizzan paistoaika uunissa kuin minuutti ja viisikymmentä sekuntia. Minä haluan (laskea) sen minuuttiin, jotta saisimme palveltua asiakkaita nopeammin, Laurikainen hymyilee.

– Olemme lähteneet siitä kolmen ja neljän minuutin välistä ja pikkuhiljaa olemme saaneeet tuota aikaa alas tekemällä erilaisia innovaatioita, Laurikainen kertoo.

Heli Kuitunen, heli.kuitunen(at)mtv.fi

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja