Helppo valmistaa itse – miksi ostaisit tätä herkkua valmisruokana?
Pinaattiletut ovat monessa taloudessa yksi niistä ruokalajeista, jotka ostetaan valmiina. Nekin voi kuitenkin valmistaa helposti itse.
Ruokabloggaaja Hellapoliisin eli Kati Jaakosen reseptillä pinaattiletut valmistuvat helposti kotioloissa – eikä enää tarvitse turvautua valmisruokahyllyjen antimiin.
VINKKI! Valmiin puolukkahillon sijaan pinaattilettujen kanssa voi herkutella sokeroituja puolukoita.
Hellapoliisin pinaattiletut
4 annosta:
½ l maitoa
150 g pakastepinaattia
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
½ dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä
Paistamiseen:
voita tai margariinia
Lisäksi:
200 g puolukoita
sokeria maun mukaan
Mittaa maito kulhoon.
Lisää joukkoon sulatettu pinaatti.
Sekoita lisäksi vehnäjauhot, suola ja rypsi- tai auringonkukkaöljy.
Anna taikinan turvota mielellään puoli tuntia ennen paistamista.
Paista pinaattiletut kuumalla lettupannulla voissa tai margariinissa.
Sekoita kohmeisten puolukoiden joukkoon hieman sokeria ja survo haarukalla.
Tarjoa pinaattilettujen kanssa.
Lähde: Hellapoliisi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti