Helppo tapa kaltata tomaatit – ota mikro avuksi
Tomaattien kalttaus eli kuorten poistaminen keittämisen avulla helpottuu, kun avuksi ottaa mikroaaltouunin.
Samanlainen vaikutus kuin kuumalla vedellä on tomaatin kuoren irtoamiseen on mahdollista saada aikaan myös mikroaaltouunissa.
Perinteisesti kalttaus toteutetaan niin, että tomaatteja keitetään vedessä siihen saakka, että niiden ohut ulkokuori alka irrota. Tämän jälkeen tomaatit upotetaan kylmään veteen – ja kuoren voi vetää irti tomaatista.
Mikroaaltouuni voi jatkossa helpottaa tomaattien kalttaamista. Saman vaikutuksen voi nimittäin saada aikaan myös mikroaaltouunilla, sillä lämpö saa myös mikrossa tomaatin kuoren irtoamaan.
Näin kalttaat tomaatin mikroaaltouunia hyödyntäen
1. Lämmitä tomaattia mikrossa 30 sekunnin ajan keskilämmöllä.
2. Kuori tomaatti.
Lähde: Allt om Mat
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan