Tomaattien kalttaus eli kuorten poistaminen keittämisen avulla helpottuu, kun avuksi ottaa mikroaaltouunin.
Samanlainen vaikutus kuin kuumalla vedellä on tomaatin kuoren irtoamiseen on mahdollista saada aikaan myös mikroaaltouunissa.
Perinteisesti kalttaus toteutetaan niin, että tomaatteja keitetään vedessä siihen saakka, että niiden ohut ulkokuori alka irrota. Tämän jälkeen tomaatit upotetaan kylmään veteen – ja kuoren voi vetää irti tomaatista.
Mikroaaltouuni voi jatkossa helpottaa tomaattien kalttaamista. Saman vaikutuksen voi nimittäin saada aikaan myös mikroaaltouunilla, sillä lämpö saa myös mikrossa tomaatin kuoren irtoamaan.
Näin kalttaat tomaatin mikroaaltouunia hyödyntäen
1. Lämmitä tomaattia mikrossa 30 sekunnin ajan keskilämmöllä.
2. Kuori tomaatti.
Lähde: Allt om Mat
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.