Helppo resepti: Tee itse gluteenittomia tortilloja!

quesadilla
Shutterstock

Gluteenittomista resepteistään tunnetun vaasalaiskokin uusin keittokirja Rakkaudella, Malin sisältää herkullisia reseptejä ja ideoita niin suolaisten kuin makeiden gluteenittomien tekoon.

Vuodesta 2009 ruokablogia pitänyt Malin Båtmästar on selvinnyt monista haasteista vuosien varrella ja löytänyt uudelleen rakkauden ruokaan. Uusimmassa ruokakirjassaan Båtmästar jakaa kekseliäitä ja maukkaita reseptejä, jotka ovat täysin gluteenittomia.

Kokeilemisen arvoinen on ehdottomasti tomaattisten tortillapohjien resepti. Ne sopivat texmex-ruokien lisäksi mainiosti myös täytettyihin wrappeihin.

Tomaattiset tortillapohjat

6 kpl

10 aurinkokuivattua tomaattia
2 dl vettä
20 g (1/2 dl) psylliumrouhetta
100 g (2 dl) maissijauhoa
1 tl pitsamaustetta

Hienonna aurinkokuivatut tomaatit monitoimikoneella ja lisää vesi.

Lisää psyllium ja annan turvota 5 minuuttia. Lisää sitten maissijauho ja pitsamauste.

Vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla. Pyöritä taikinasta palloja ja kauli ne ohuiksi tortilloiksi.

VINKKI: Älä nosta tortilloja käsin, koska ne menevät helposti rikki. Käytä pöydältä paistinpannulle siirtämiseen paistinlastaa. 

Kuumenna paistinpannu (mieluiten valurautainen) ja paista tortilloja pari minuuttia molemmilta puolilta.

Säilytä pannulla paistettuja tortillaleipiä liinan alla. Siellä ne säilyvät hyvin seuraavaan päivään saakka.

Lähde: Malin Båtmästar: Rakkaudella, Malin

***

Perinteisempää suomalaista ruokakulttuuria edustavan hurjan hyvän makaronilaatikon ohjeen näet videolta!

Ruokaisa makaronilaatikko 3:39

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.