Helppo ohje: Näin valmistat varmasti mehukasta kalaa

lohi
Shutterstock

Moni valmistaa kalaa vain harvoin, sillä se paistuu helposti ylikypsäksi ja lopputulos on tällöin ikävän kuiva. Kokeile reseptiä, jonka lopputulos on varmasti mehukas!

Ruokabloggaaja Hellapoliisin eli Kati Jaakosen uunilohiresepti on takuuvarma keino onnistua lohifileen kypsentämisessä. Kokeile uunilohen valmistamista vaikkapa lauantai-illan iloksi.

– Uunilohi on helppo ja herkullinen ruoka. Uunilohen lisukkeeksi sopii esimerkiksi höyrytetty parsakaali ja vihannekset, Hellapoliisi kertoo.

Uunilohi 

4–5 annosta

n. 700 g lohifilee
suolaa myllystä tai limepippuria myllystä
2 ½ dl kuohukermaa, ruokakermaa tai maustettua ruokakermaa
(tilliä)

Lisäksi:
höyrytettyä parsakaalia tai muita vihanneksia

Poista lohifileestä tarvittaessa ruodot.

Leikkaa fileointiveitsellä pyrstöstä päin viiltäen nahka pois.

Leikkaa halutessasi annospaloiksi tai nosta kalafilee sellaisenaan uunivuokaan.

Rouhi pinnalle suolaa tai limepippuria.

Kaada päälle kerma.

Kypsennä 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia.

Tarjoa seuraksi höyrytettyä parsakaalia.

Koristele annos halutessasi tillillä.

Herkuttele!

Resepti: Hellapoliisi

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja