Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Helppo ohje: Näin valmistat varmasti mehukasta kalaa

Shutterstock
Julkaistu 03.12.2016 14:00

MTV LIFESTYLE

Moni valmistaa kalaa vain harvoin, sillä se paistuu helposti ylikypsäksi ja lopputulos on tällöin ikävän kuiva. Kokeile reseptiä, jonka lopputulos on varmasti mehukas!

Ruokabloggaaja Hellapoliisin eli Kati Jaakosen uunilohiresepti on takuuvarma keino onnistua lohifileen kypsentämisessä. Kokeile uunilohen valmistamista vaikkapa lauantai-illan iloksi.

– Uunilohi on helppo ja herkullinen ruoka. Uunilohen lisukkeeksi sopii esimerkiksi höyrytetty parsakaali ja vihannekset, Hellapoliisi kertoo.

Uunilohi 

4–5 annosta

n. 700 g lohifilee
suolaa myllystä tai limepippuria myllystä
2 ½ dl kuohukermaa, ruokakermaa tai maustettua ruokakermaa
(tilliä)

Lisäksi:
höyrytettyä parsakaalia tai muita vihanneksia

Poista lohifileestä tarvittaessa ruodot.

Leikkaa fileointiveitsellä pyrstöstä päin viiltäen nahka pois.

Leikkaa halutessasi annospaloiksi tai nosta kalafilee sellaisenaan uunivuokaan.

Rouhi pinnalle suolaa tai limepippuria.

Kaada päälle kerma.

Kypsennä 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia.

Tarjoa seuraksi höyrytettyä parsakaalia.

Koristele annos halutessasi tillillä.

Herkuttele!

Resepti: Hellapoliisi

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Graavilohi nejällä tapaa – helppo keino saada kalasuosikista entistä parempaa!Todella helppo ja nopea valmistustapa lohelle: "Pinta saa paahteista makua ja rapeutta"Rapea pinta ja mehevä sisus – helppo ja maukas lohiruoka syntyy kuin itsestäänNäin uunilohi kannattaa valmistaa – täydellisen mehukas lopputulos!Tästä ei kana enää parane – mehevä ja huippuherkullinen lopputulos vain 20 minuutissaUunilohi
KalaKalaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kala
  • 29.9.07:45
    Ruoka

    Näistä kaloista saa eniten D-vitamiinia

  • 28.9.17:32
    Ruoka

    Näin lohen voi korvata ruoanlaitossa

  • 23.8.17:26
    Ruoka

    Kalakeitto, jota kaikkien kannattaisi kokeilla

  • 6.8.07:43
    Ruoka

    Maritan helppo kalaohje yllättää: "Kukaan ei sano, että yök, en syö"

  • 4.8.16:51
    Ruoka

    Pian on halpaa kalaa tarjolla – miksi herkullinen suomalaisruoka on unohdettu?