Helppo ohje: Näin teet itse näkkileipää

Näkkileipä
Näkkileipää voi valmistaa myös itse. Kuvituskuva. Shutterstock

Herkulliset, itse tehdyt näkkileivät ovat terveellisiä ja maukkaita. Kokeile helppoa reseptiä!

Pellavansiemenet, auringonkukansiemenet, kurpitsansiemenet ja seesaminsiemenet tuovat näkkileipään rakennetta ja rouskuvuutta. Siemenet ovat äärimmäisen terveellisiä, sillä ne sisältävät runsaasti proteiinia, mineraaleja, vitamiineja ja kuitua.

VINKKI! Herkuttele itse tehtyjä näkkileipiä pitkään kypsytettyjen juustojen seuralaisena jälkiruokapöydässä tai tavallisen leivän tapaan ruokapöydässä voin kanssa tarjoiltuna.

Itse tehty näkkileipä

1,5 dl kauraleseitä
1 dl ruisjauhoa
1 dl pellavansiemeniä
1 dl auringonkukansiemenia
0,5 dl kuorettomia seesaminsiemeniä
1 tl suolaa
3,5 dl haaleaa vettä
1,5 dl siemensekoitusta

1. Laita kauraleseet kattilaan ja lisää vettä siten, että hiutaleet juuri ja juuri peittyvät. Hauduta minuutin ajan.

2. Lisää joukkoon muut ainekset ja anna levähtää puolisen tuntia.

3. Lämmitä uuni 180 asteeseen.

4. Tee taikinasta leivinpaperin päälle pellille halutun kokoisia levyjä. Koristele siemensekoituksella, ja ripota pinnalle vähän sormisuolaa. Joudut luultavasti käyttämään kahta uunipeltiä.

5. Paahda näkkileipiä uunissa noin 20 minuuttia. Jos käytät kahta peltiä, voit laittaa pellit uuniin samaan aikaan: toinen alatasolle ja toinen ylätasolle.

6. Vaihda uunipeltien paikkaa ja paahda vielä toiset 20 minuuttia.

7. Avaa uuniluukku raolleen ja paahda vielä 20 minuuttia.

8. Nosta valmiit näkkileivät lautaselle jäähtymään. Tarjoile vasta, kun leivät ovat kokonaan jäähtyneet.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat