Helppo niksi: Näin kuorit mantelit itse
Jos kotoa löytyy kuorellisia manteleita, jotka on tarkoitus kuoria, kannattaa avuksi ottaa helppo niksi.
Mantelit voi toki syödä halutessaan kuorineen, mutta kuori saattaa maistua joidenkin suussa ikävästi kitkerältä. Pelkän veden avulla mantelit on kuitenkin usein hyvin helppo kuoria.
Vesiniksin idea on se, että ensin mantelit laitetaan toviksi kiehuvaan veteen ja tämän jälkeen jääkylmään veteen. Lopputuloksena mantelien kuoret irtoavat useimmiten itsestään. Jos kuoret ovat kuitenkin erityisen tiukassa, kannattaa avuksi ottaa froteepyyhe.
1. Kiehauta kattilassa vettä.
2. Lisää joukkoon mantelit.
3. Keitä manteleita 1–2 minuuttia.
4. Kaada vesi ja mantelit siivilään ja huuhtele mantelit vielä jääkylmällä vedellä.
5. Jos kuoret eivät irtoa itsestään vesiniksin avulla, ota avuksi froteepyyhe. Kaada manteleita pyyhkeen päälle ja hiero niitä pyyhkeellä. Pyyhe helpottaa kuorien irtoamista.
Lähde: Mitt Kök
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan