Sushin ystävät loihtivat perinteisen munakkaan sijaan herkullisen munakasrullan suosikkitäytteillään hetkessä.
Ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäen Muna-keittokirjan veikeä sushityylinen munakasrulla valmistuu nopeasti ja vie takuulla kielen mennessään.
Munakasrulla sopii niin aamiaispöytään kuin lounaaksi. Reseptistä valmistuu kahdelle hengelle noin kolme munakasrullaa.
Munakasrulla sushityyliin:
Munakas:
- 5 kananmunaa
- 2 tl Sriracha-chilikastiketta
- 2 tl riisiviinietikkaa
- 2 tl paahdettua seesamiöljyä
- 3 rkl rypsiöljyä paistamiseen
Täyte:
- 150 g tuoretta kirjolohta
- 2 limetin puristettu mehu
- 1 tl suolaa
- 0,5 tl sokeria
- rapeita salaatinlehtiä
- 2 rkl mustia ja valkoisia seesaminsiemeniä
- 2 rkl merilevähiutaleita
- 1/4 kurkku
- 1 avokado
- 6 rkl sushi-inkivääriä
- 1 punainen tai keltainen chili
- 0,5 dl majoneesia
- 2 tl wasabitahnaa
- 2 tl lämmintä vettä
