Helppo munaresepti: Tätä valmistustapaa et ole varmasti tullut ajatelleeksi

sushirulla
Shutterstock

Sushin ystävät loihtivat perinteisen munakkaan sijaan herkullisen munakasrullan suosikkitäytteillään hetkessä. 

Ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäen Muna-keittokirjan veikeä sushityylinen munakasrulla valmistuu nopeasti ja vie takuulla kielen mennessään.

Munakasrulla sopii niin aamiaispöytään kuin lounaaksi. Reseptistä valmistuu kahdelle hengelle noin kolme munakasrullaa.

Munakasrulla sushityyliin:

Munakas:

  • 5 kananmunaa
  • 2 tl Sriracha-chilikastiketta
  • 2 tl riisiviinietikkaa
  • 2 tl paahdettua seesamiöljyä
  • 3 rkl rypsiöljyä paistamiseen

Täyte:

  • 150 g tuoretta kirjolohta
  • 2 limetin puristettu mehu
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 tl sokeria
  • rapeita salaatinlehtiä
  • 2 rkl mustia ja valkoisia seesaminsiemeniä
  • 2 rkl merilevähiutaleita
  • 1/4 kurkku
  • 1 avokado
  • 6 rkl sushi-inkivääriä
  • 1 punainen tai keltainen chili
  • 0,5 dl majoneesia
  • 2 tl wasabitahnaa
  • 2 tl lämmintä vettä

Täytteeseen tuleva lohi leikataan ohuiksi viipaleiksi ja maustetaan kulhossa limetin mehulla, johon on sekoitettu suola ja sokeri. Anna maustua.

Seesaminsiemenet paahdetaan nopeasti kuivalla pannulla. Loput täytteet viipaloidaan ohuiksi. Wasabitahna sekoitetaan veteen ja kaadetaan sitten majoneesin joukkoon.  

Vatkaa munat ja sekoita mausteet joukkoon. Paista munakkaita öljytyllä pannulla miedolla lämmöllä, kunnes munakas on hyytynyt. Sivele munakkaan pintaan wasabimajoneesi ja loput täytteet. Kääri rullalle ja leikkaa paloiksi.

Lähde: Muna: Herkulliset ohjeet kananmunasta (Sanna Mansikkamäki, Readme 2017)

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.