Ihastuta ystäväsi helpolla, mutta valmistustavaltaan näyttävällä ruoalla. Kokkien Kira Weckmanin ja Michel Garzòn luoma liha-annos valmistuu vaikka nuotiolla.
Lomo al Trapo, eli sisäfileetä pyyhkeessä on täydellinen ruoka kesämökillä valmistettavaksi. Tämä kolumbialainen herkku syntyy kätevästi nuotiolla ystävien seurasta ja kesätunnelmasta nauttien.
"Ohjelmanumeron oloista kokkailua"
Reseptin toinen kehittelijöistä, Suomen Top Chefiksi vuonna 2013 kruunattu kokki Kira Weckman suosittelee tämän ruoan valmistamista erityisesti ystäväporukalla. Pyyhkeen sisässä syntyvän ruoan valmistuksessa on mukana tekemisen meininkiä.
– Jos tykkää kotona tai mökillä tehdä ohjelmanumeron oloista kokkailua, tämä on nopea, mutta erittäin herkullinen ruoka, Weckman kertoo.
Pyyhkeen sisällä kypsentäminen on kolumbialainen valmistusmenetelmä, jonka avulla saat lihaan ihannekypsyyden ja savuisen aromin.
Pyyhkeen sisällä mehevöitynyt sisäfilee sopii tarjoiltavaksi esimerkiksi salaatin, valkosipuliperunoiden ja kastikkeen kera. Hyvää punaviiniä unohtamatta.
Lomo al Trapo
1-1 ½ kg naudan sisäfileetä
Hienoa merisuolaa ja mustapippuria
1 valkosipuli
1 kg karkeaa merisuolaa
5 dl punaviiniä
Kourallinen tuoretta timjamia
2 keittiöpyyhettä
Rautalankaa ja pihdit

