Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Helppo mökkiruoka yllättää: Herkullinen liha valmistuu pyyhkeessä!

Liha kääritään pyyhkeeseen ennen valmistusta. Lopputuloksena on mehevä ja savuisa liha-annos.
Liha kääritään pyyhkeeseen ennen valmistusta. Lopputuloksena on mehevä ja savuisa liha-annos. Shutterstock
Julkaistu 14.07.2015 14:27
Toimittajan kuva

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Ihastuta ystäväsi helpolla, mutta valmistustavaltaan näyttävällä ruoalla. Kokkien Kira Weckmanin ja Michel Garzòn luoma liha-annos valmistuu vaikka nuotiolla.

Lomo al Trapo, eli sisäfileetä pyyhkeessä on täydellinen ruoka kesämökillä valmistettavaksi. Tämä kolumbialainen herkku syntyy kätevästi nuotiolla ystävien seurasta ja kesätunnelmasta nauttien.

"Ohjelmanumeron oloista kokkailua"

Reseptin toinen kehittelijöistä, Suomen Top Chefiksi vuonna 2013 kruunattu kokki Kira Weckman suosittelee tämän ruoan valmistamista erityisesti ystäväporukalla. Pyyhkeen sisässä syntyvän ruoan valmistuksessa on mukana tekemisen meininkiä.

– Jos tykkää kotona tai mökillä tehdä ohjelmanumeron oloista kokkailua, tämä on nopea, mutta erittäin herkullinen ruoka, Weckman kertoo.

Pyyhkeen sisällä kypsentäminen on kolumbialainen valmistusmenetelmä, jonka avulla saat lihaan ihannekypsyyden ja savuisen aromin. 

Pyyhkeen sisällä mehevöitynyt sisäfilee sopii tarjoiltavaksi esimerkiksi salaatin, valkosipuliperunoiden ja kastikkeen kera. Hyvää punaviiniä unohtamatta.

Lomo al Trapo

1-1 ½ kg naudan sisäfileetä
Hienoa merisuolaa ja mustapippuria
1 valkosipuli
1 kg karkeaa merisuolaa
5 dl punaviiniä
Kourallinen tuoretta timjamia
2 keittiöpyyhettä
Rautalankaa ja pihdit

Valmistus:
Ota liha huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen kypsentämistä.

Puhdista lihasta kalvot, mausta merisuolalla ja mustapippurilla. Kuori valkosipuli ja viipaloi kynnet.

Levitä yksi keittiöpyyhe pöydälle ja kaada sen päälle noin kilo karkeaa merisuolaa tasaiseksi kerrokseksi. Kastele toinen pyyhe punaviinissä. Levitä kasteltu pyyhe suolapedille.

Asete filee pyyhkeiden päälle ja ripottele lihan päälle valkosipulin kynnet ja timjamin oksat. Kääri liha pyyhkeiden sisään ja sulje paketti tiiviisti rautalangalla.

Kypsennä liha paketissa avotulella, esimerkiksi nuotiossa, grillissä tai takassa. Aseta lihapaketti tulen keskelle ja aloita paistamalla ensin seitsemän minuuttia yhdeltä puolelta.

Käännä varovasti ja paista toiselta puolelta yhtä kauan. Näin saat lihasta roseeta, pidemmällä kypsennysajalla kypsempää. Muista myös, että jos liha on paksumpi, myös kypsymisaika on pidempi.

Nosta lihapaketti pois tulesta. Poista varovasti suojapaketti ja kääri lihaa vetäytymään folioon noin vartiksi. Leikkaa vetäytynyt sisäfile sentin paksuisiksi siivuiksi ja tarjoile. 

Resepti kirjasta Latinomakuja, Weckman, Garzón, Dozendo 2015

Lisää aiheesta:

Yhdellä raaka-aineella saat elämäsi parhaita kanansiipiäHelppo liharesepti, joka on kaikkien aikojen suosituin: "Aivan täydellistä, jopa nirsot ruokailijat rakastavat!"Kuuden minuutin pikalohi sopii niin arkeen kuin juhlaan – tätä supersimppeliä reseptiä on pakko kokeillaLihapata 20 minuutissa? Tällä supernopealla reseptillä onnistut!Suomalaiskokin reseptistä ei valkosipulia puutu – 40 kynttä samaan pataan!Täydellisen mehevä pihvi älyttömän helposti: Oletko kokeillut ”käänteistä paistotekniikkaa”?
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 17:13
    Ruoka

    Ruotsalaiskokin ykköskikka paistettuihin perunoihin: "Onnistuu joka kerta!"

  • 10:29
    Ruoka

    Lyömätön terveyspommi, jota kannattaa nyt syödä: "Muutama päivässä riittää"

  • 07:46
    Ruoka

    Sipuli kannattaakin pilkkoa näin – mullistavaa!

  • Eilen17:11
    Ravintolat

    Legendaarinen texmex-ravintola yrityssaneeraukseen

  • Eilen13:35
    Ruoka

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?