Helppo mökkiruoka yllättää: Herkullinen liha valmistuu pyyhkeessä!
Ihastuta ystäväsi helpolla, mutta valmistustavaltaan näyttävällä ruoalla. Kokkien Kira Weckmanin ja Michel Garzòn luoma liha-annos valmistuu vaikka nuotiolla.
Lomo al Trapo, eli sisäfileetä pyyhkeessä on täydellinen ruoka kesämökillä valmistettavaksi. Tämä kolumbialainen herkku syntyy kätevästi nuotiolla ystävien seurasta ja kesätunnelmasta nauttien.
"Ohjelmanumeron oloista kokkailua"
Reseptin toinen kehittelijöistä, Suomen Top Chefiksi vuonna 2013 kruunattu kokki Kira Weckman suosittelee tämän ruoan valmistamista erityisesti ystäväporukalla. Pyyhkeen sisässä syntyvän ruoan valmistuksessa on mukana tekemisen meininkiä.
– Jos tykkää kotona tai mökillä tehdä ohjelmanumeron oloista kokkailua, tämä on nopea, mutta erittäin herkullinen ruoka, Weckman kertoo.
Pyyhkeen sisällä kypsentäminen on kolumbialainen valmistusmenetelmä, jonka avulla saat lihaan ihannekypsyyden ja savuisen aromin.
Pyyhkeen sisällä mehevöitynyt sisäfilee sopii tarjoiltavaksi esimerkiksi salaatin, valkosipuliperunoiden ja kastikkeen kera. Hyvää punaviiniä unohtamatta.
Lomo al Trapo
1-1 ½ kg naudan sisäfileetä
Hienoa merisuolaa ja mustapippuria
1 valkosipuli
1 kg karkeaa merisuolaa
5 dl punaviiniä
Kourallinen tuoretta timjamia
2 keittiöpyyhettä
Rautalankaa ja pihdit
Valmistus:
Ota liha huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen kypsentämistä.
Puhdista lihasta kalvot, mausta merisuolalla ja mustapippurilla. Kuori valkosipuli ja viipaloi kynnet.
Levitä yksi keittiöpyyhe pöydälle ja kaada sen päälle noin kilo karkeaa merisuolaa tasaiseksi kerrokseksi. Kastele toinen pyyhe punaviinissä. Levitä kasteltu pyyhe suolapedille.
Asete filee pyyhkeiden päälle ja ripottele lihan päälle valkosipulin kynnet ja timjamin oksat. Kääri liha pyyhkeiden sisään ja sulje paketti tiiviisti rautalangalla.
Kypsennä liha paketissa avotulella, esimerkiksi nuotiossa, grillissä tai takassa. Aseta lihapaketti tulen keskelle ja aloita paistamalla ensin seitsemän minuuttia yhdeltä puolelta.
Käännä varovasti ja paista toiselta puolelta yhtä kauan. Näin saat lihasta roseeta, pidemmällä kypsennysajalla kypsempää. Muista myös, että jos liha on paksumpi, myös kypsymisaika on pidempi.
Nosta lihapaketti pois tulesta. Poista varovasti suojapaketti ja kääri lihaa vetäytymään folioon noin vartiksi. Leikkaa vetäytynyt sisäfile sentin paksuisiksi siivuiksi ja tarjoile.
Resepti kirjasta Latinomakuja, Weckman, Garzón, Dozendo 2015
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti