Helppo kikka pitää marjat pidempään tuoreina – kokeile!

shutterstock_273357647 (1)
Shutterstock

Moni odottaa jo innolla kesän marjasatoa, mutta marjojen säilöminen viileässä voi osoittautua ongelmalliseksi. Lue, kuinka marjat kannattaa suojata helpolla niksillä homeelta ja muilta bakteereilta!

Epäpuhtaudet marjojen pinnalla on yllättävän helppo puhdistaa, kun avuksi ottaa etikan. Kun marjat pesee etikan ja veden sekoituksella, voi niiden säilyvyyttä parantaa useammalla päivällä – tai parhaimmillaan jopa viikoilla.

MUISTA! Tärkeimpänä sääntönä marjojen säilyvyyden kannalta pidetään sitä, ettei niitä saa pestä ennen kuin ne on tarkoitus syödä. Tästä syystä Marjat kannattaa kylvettää etikassa vain, jos niitä on tarkoitus säilöä useampi päivä jääkaapissa.

Laita marjat etikkakylpyyn

Tee etikkakylpy marjoille sekoittamalla 1 osa etikkaa ja 3 osaa vettä. Upota marjat seokseen. Etikan vaikutuksesta epäpuhtaudet lähtevät marjojen pinnalta, eivätkä ne altistu homeelle enää entiseen tapaan.

Huuhtele marjat etikkakylvyn jälkeen vielä siivilää apuna käyttäen kylmän, juoksevan veden alla. Tämä työvaihe takaa sen, että etikka ei maistu kylvyn jälkeen marjojen pinnalla.

Säilyvyyden kannalta yksi marjojen pahimmista vihollisista on kosteus, joka vetistää niitä. Jos mahdollista, marjat kannattaakin kuivata etikkakylvyn jälkeen salaattilingolla, talouspaperia apuna käyttäen.

Kylvyn jälkeen marjojen säilytykseen kannattaa kiinnittää erityishuomiota. Jos marjoja on samassa astiassa liikaa, ne painuvat ikävästi toistensa päällä ja pilaantuvat siksi helpommin. Kaikkein parhaiten etikkakylvyn saaneet marjat säilyvät väljästi astiassa, jonka pohjalla on kosteutta imevää talouspaperia ja jonka kansi on raollaan ilmanvaihdon takaamiseksi ja kosteuden kerääntymisen estämiseksi.

Lähde: Food 52.com

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja