Helppo juoma juhliin! Baarimestari Gretan ohje mansikka-raparperibooliin

Näin teet kesäjuhlien vieraat hurmaavan mansikka-raparperiboolin 8:12 Näin teet kesäjuhlien vieraat hurmaavan mansikka-raparperiboolin
KATSO VIDEO: Näin teet kesäjuhlien vieraat hurmaavan mansikka-raparperiboolin.

Booli on näppärä juhlajuoma! Testaa baarimestarin helppo ohje.

Baarimestari ja ravintolayrittäjä Greta Grönholm vinkkasi Viiden jälkeen -ohjelmassa helpon booliohjeen kevään ja kesän juhliin. Grönholmin mukaan raikkaat maut ovat nyt juomissa trendikkäitä ja siksi muun muassa erilaiset spritz- ja sour-juomat tekevät kauppansa.

Raikkaus on teemana myös Grönholmin ideoimassa raparperi-mansikkaboolissa.

– Kun tekee itse esimerkiksi raparperimehua, niin siitä pystyy tekemään kivoja juomia. Ihan vaikka sekoittaa kuohuviiniä ja raparperimehua, Grönholm vinkkasi.

Älä tee boolista liian vahvaa

Grönholmin mukaan erilaisten juomasekoitusten tekemiseen ei tarvitse hankkia kotiinsa ammattilaisvälineitä. Juoman saa sekoitettua hätätapauksessa vaikka urheilujuomapullossa tai lasipurkissa. 

Grönholm muistutti myös, ettei juhliin kannata tehdä liian alkoholipitoista boolia – mieluummin laadukkaampaa ja vähäalkoholisempaa. Halutessaan boolista voi tehdä toki myös täysin alkoholittoman.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.