Helppo jauhelihakastike – yksi ainesosa takaa entistä herkullisemman lopputuloksen
Spagetin kanssa tarjoiltu jauhelihakastike on yksi suomalaisten arkiruokasuosikeista. Poimi vinkit porkkanaisen jauhelihakastikkeen valmistamiseen!
Perinteiseen jauhelihakastikkeeseen saa mukavasti makua ja vaihtelua lisäämällä kastikkeeseen porkkanaraastetta. Jos et ole vielä kokeillut porkkanaraasteen lisäämistä tuttuun soosiin, kannattaa rohkeasti kokeilla.
Porkkanainen jauhelihakastike
400 g jauhelihaa
1 punasipuli
n. 4 dl tomaattimurskaa
4 dl porkkanaraastetta
lasi vettä
2 dl kermaa
lihaliemikuutio
suolaa
pippuria
Kuori ja hienonna punasipuli. Raasta porkkanat.
Ruskista jauheliha pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää jauhelihan joukkoon tomaattimurska, punasipuli ja porkkanaraaste.
Kaada kastikkeen joukkoon lasi vettä ja lihaliemikuutio.
Hauduta 20 minuuttia.
Lisää kastikkeen joukkoon kerma ja anna kiehahtaa.
Tarjoile pastan ja juustoraasteen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki