Helppo jauhelihakastike – yksi ainesosa takaa entistä herkullisemman lopputuloksen
Spagetin kanssa tarjoiltu jauhelihakastike on yksi suomalaisten arkiruokasuosikeista. Poimi vinkit porkkanaisen jauhelihakastikkeen valmistamiseen!
Perinteiseen jauhelihakastikkeeseen saa mukavasti makua ja vaihtelua lisäämällä kastikkeeseen porkkanaraastetta. Jos et ole vielä kokeillut porkkanaraasteen lisäämistä tuttuun soosiin, kannattaa rohkeasti kokeilla.
Porkkanainen jauhelihakastike
400 g jauhelihaa
1 punasipuli
n. 4 dl tomaattimurskaa
4 dl porkkanaraastetta
lasi vettä
2 dl kermaa
lihaliemikuutio
suolaa
pippuria
Kuori ja hienonna punasipuli. Raasta porkkanat.
Ruskista jauheliha pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää jauhelihan joukkoon tomaattimurska, punasipuli ja porkkanaraaste.
Kaada kastikkeen joukkoon lasi vettä ja lihaliemikuutio.
Hauduta 20 minuuttia.
Lisää kastikkeen joukkoon kerma ja anna kiehahtaa.
Tarjoile pastan ja juustoraasteen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka