Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Helppo jauhelihakastike – yksi ainesosa takaa entistä herkullisemman lopputuloksen

0:34Porkkanainen jauhelikastike
Julkaistu 29.01.2017 17:04
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Spagetin kanssa tarjoiltu jauhelihakastike on yksi suomalaisten arkiruokasuosikeista. Poimi vinkit porkkanaisen jauhelihakastikkeen valmistamiseen!

Perinteiseen jauhelihakastikkeeseen saa mukavasti makua ja vaihtelua lisäämällä kastikkeeseen porkkanaraastetta. Jos et ole vielä kokeillut porkkanaraasteen lisäämistä tuttuun soosiin, kannattaa rohkeasti kokeilla.

Porkkanainen jauhelihakastike

400 g jauhelihaa
1 punasipuli
n. 4 dl tomaattimurskaa 
4 dl porkkanaraastetta
lasi vettä

2 dl kermaa
lihaliemikuutio
suolaa
pippuria

Kuori ja hienonna punasipuli. Raasta porkkanat.

Ruskista jauheliha pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. 

Lisää jauhelihan joukkoon tomaattimurska, punasipuli ja porkkanaraaste. 

Kaada kastikkeen joukkoon lasi vettä ja lihaliemikuutio.

Hauduta 20 minuuttia.

Lisää kastikkeen joukkoon kerma ja anna kiehahtaa.

Tarjoile pastan ja juustoraasteen kanssa.

Lisää aiheesta:

Huippukokki paljastaa herkullisen arkiruoan salaisuuden: Näin teet jauhelihakastikkeesta entistäkin maistuvampaaLasten suosikkiherkun ja perinteisen jauhelihakastikkeen yhdistelmä hämmentää – oletko maistanut "Pohjanmaan erikoista"?Riistapihvit viherpippurikastikkeessaSheperd´s pie jauhelihastaPappardellepastaa, naudansuikaleita ja sieniä pippurisessa kastikkeessaEtiopialainen jauhelihakastike
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • Eilen17:13
    Ruoka

    Ruotsalaiskokin ykköskikka paistettuihin perunoihin: "Onnistuu joka kerta!"

  • Eilen10:29
    Ruoka

    Lyömätön terveyspommi, jota kannattaa nyt syödä: "Muutama päivässä riittää"

  • Eilen07:46
    Ruoka

    Sipuli kannattaakin pilkkoa näin – mullistavaa!

  • ke17:11
    Ravintolat

    Legendaarinen texmex-ravintola yrityssaneeraukseen

  • ke13:35
    Ruoka

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?