Helppo jauhelihakastike – yksi ainesosa takaa entistä herkullisemman lopputuloksen

0:34 Porkkanainen jauhelikastike

Spagetin kanssa tarjoiltu jauhelihakastike on yksi suomalaisten arkiruokasuosikeista. Poimi vinkit porkkanaisen jauhelihakastikkeen valmistamiseen!

Perinteiseen jauhelihakastikkeeseen saa mukavasti makua ja vaihtelua lisäämällä kastikkeeseen porkkanaraastetta. Jos et ole vielä kokeillut porkkanaraasteen lisäämistä tuttuun soosiin, kannattaa rohkeasti kokeilla.

Porkkanainen jauhelihakastike

400 g jauhelihaa
1 punasipuli
n. 4 dl tomaattimurskaa 
4 dl porkkanaraastetta
lasi vettä

2 dl kermaa
lihaliemikuutio
suolaa
pippuria

Kuori ja hienonna punasipuli. Raasta porkkanat.

Ruskista jauheliha pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. 

Lisää jauhelihan joukkoon tomaattimurska, punasipuli ja porkkanaraaste. 

Kaada kastikkeen joukkoon lasi vettä ja lihaliemikuutio.

Hauduta 20 minuuttia.

Lisää kastikkeen joukkoon kerma ja anna kiehahtaa.

Tarjoile pastan ja juustoraasteen kanssa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja