Helpottaa laihtumista ja parantaa aineenvaihduntaa – syötkö tätä ruoka-ainetta säännöllisesti?

sitruuna
Shutterstock

Kirpsakoilla sitruunoilla on lukuisia terveyshyötyjä muun muassa niiden sisältämien terveellisten antioksidanttien vuoksi.

Sitruunat ovat oiva lisä ruokiin sekä omintakeisen makunsa että terveellisyytensä vuoksi. Tiesitkö, että sitruuna voi auttaa muun muassa pudottamaan painoa ja parantaa aineenvaihduntaa?

Voi parantaa kurkkukivun

Sitruunamehun ja hunajan sekoitusta nauttimalla voi pyrkiä tehokkaasti torjumaan flunssan aiheuttamaa kurkkukipua. Sitruuna auttaa parhaimmillaan lievittämään ikäviä tuntemuksia kurkussa.

Helpottaa painonpudotusta

Kirpeä sitruuna voi toimia tukena painonpudotuksessa sisältämänsä pektiinin ansiosta. Pektiini on liukenevaa kuitua, joka saa olon tuntumaan täydemmältä ja kylläiseltä, ja se voi siksi auttaa laihdutustavoitteiden saavuttamisessa.

Parantaa aineenvaihduntaa

Oprah-ohjelmasta tuttu sydänkirurgi, kirjailija ja tv-persoona Dr. Oz suosittelee juomaan sitruunamehua painonpudotuksen nimessä. Hän kertoo sitruunamehun ja pellavansiemenrouheen nopeuttavan yhdessä nautittuna aineenvaihduntaa.

Voi laskea kuumetta

Sitruunamehun nauttiminen voi auttaa myös laskemaan kuumetta.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja