Helpottaa laihtumista ja parantaa aineenvaihduntaa – syötkö tätä ruoka-ainetta säännöllisesti?

sitruuna
Shutterstock

Kirpsakoilla sitruunoilla on lukuisia terveyshyötyjä muun muassa niiden sisältämien terveellisten antioksidanttien vuoksi.

Sitruunat ovat oiva lisä ruokiin sekä omintakeisen makunsa että terveellisyytensä vuoksi. Tiesitkö, että sitruuna voi auttaa muun muassa pudottamaan painoa ja parantaa aineenvaihduntaa?

Voi parantaa kurkkukivun

Sitruunamehun ja hunajan sekoitusta nauttimalla voi pyrkiä tehokkaasti torjumaan flunssan aiheuttamaa kurkkukipua. Sitruuna auttaa parhaimmillaan lievittämään ikäviä tuntemuksia kurkussa.

Helpottaa painonpudotusta

Kirpeä sitruuna voi toimia tukena painonpudotuksessa sisältämänsä pektiinin ansiosta. Pektiini on liukenevaa kuitua, joka saa olon tuntumaan täydemmältä ja kylläiseltä, ja se voi siksi auttaa laihdutustavoitteiden saavuttamisessa.

Parantaa aineenvaihduntaa

Oprah-ohjelmasta tuttu sydänkirurgi, kirjailija ja tv-persoona Dr. Oz suosittelee juomaan sitruunamehua painonpudotuksen nimessä. Hän kertoo sitruunamehun ja pellavansiemenrouheen nopeuttavan yhdessä nautittuna aineenvaihduntaa.

Voi laskea kuumetta

Sitruunamehun nauttiminen voi auttaa myös laskemaan kuumetta.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!