Helpottaa krapulaa ja auttaa painonhallinnassa – tästä raaka-aineesta on moneksi

merileväsalaatti
Shutterstock

Jos pureskelet merilevää vain lempisushiravintolassasi, kannattaa vielä harkita. Merilevä saattaa tarjota uskomattomia terveyshyötyjä useammin syötynä.

Merilevä on ravintorikas raaka-aine, jota kannattaa laittaa lautaselle muutenkin kuin kuukausittaisen sushi-aterian yhteydessä. Vähäkalorisella merilevällä on nimittäin monia terveyshyötyjä, mutta onpa siitä apua myös painonpudotuksessa. 

Merilevä voi estää rasvan imeytymistä: Newcastlen yliopiston tutkijat huomasivat, että kelp-merilevän algiini saattaa estää rasvan imeytymista elimistöön jopa 75 prosentilla.

Merilevä tukee terveellistä ruoansulatusta: Merilevä on myös täynnä ravintokuitua, joka auttaa vahvistamaan suolistoa ja hidastaa ruoansulatusta. Näin olo tuntuu kylläiseltä pitkään ruokailun jälkeen.

Merilevä auttaa kukistamaan krapulan: Sekä kelp, spirulina että wakame ovat täynnä magnesiumia, josta elimistöllä on vaje rankan ryyppyillan jälkeen. Nauti krapulaan siis vaikkapa merileväsalaattia ja toivut nopeammin.

Merilevä tasapainottaa hormoneja: Merilevässä on paljon jodia, joka on tärkeä kivennäisaine kilpirauhasen toimintaa ajatellen. Kilpirauhanen on vastuussa mielialaa, painoa, energiaa ja aineenvaihduntaa säätelevien hormonien tasoista, joten se kannattaa pitää tyytyväisenä. 

Lähde: Popsugar

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja