Helpot nyrkkisäännöt: Näin tunnistat pihvin kypsyyden

Raaka, puolikypsä ja kypsä – oikeilla vinkeillä kukin kypsyysaste on helppo saada aikaan kotikeittiössäkin.

Pihvin paistaminen on usein helpommin sanottu kuin tehty. Poimi vinkit siihen, kuinka raa'an, puolikypsän ja kypsän pihvin saa onnistumaan kerta toisensa jälkeen täydellisesti.

Raaka – rare

Raa'aksi jätetyn paistetun pihvin sisälämpötila on 48 astetta. Pihviä paistetaan kummaltakin puolelta vain noin 1–2 minuuttia. Paistetun pihvin kypsyyden voi tarkistaa painamalal sitä sormella: raa'aksi jätetty pihvi tuntuu pehmeältä.

Puolikypsä – medium

Kun tarkoitus on valmistaa puolikypsä pihvi, on lihan sisälämpötilan jäätävä 54–56 asteeseen. Pihvin sisälämpötila on sopiva, kun pihvin pinnalle ilmestyvät ensimmäiset lihastenestepisarat. Puolikypsän valmiin pihvin pinta on pehmeän kimmoisa.

Kypsä – welldone

Kypsäksi paistetun pihvin sisälämpötila on 64–68 astetta. Pihvi on syytä kääntää siinä vaiheessa, kun sen pinta on kauttaaltaan lihasnesteen peitossa. Kypsäksi paistetun pihvin pinta on sormella kokeiltaessa kimmoisa.

Lähde: Atria

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja