Helpot nyrkkisäännöt: Näin tunnistat pihvin kypsyyden
Raaka, puolikypsä ja kypsä – oikeilla vinkeillä kukin kypsyysaste on helppo saada aikaan kotikeittiössäkin.
Pihvin paistaminen on usein helpommin sanottu kuin tehty. Poimi vinkit siihen, kuinka raa'an, puolikypsän ja kypsän pihvin saa onnistumaan kerta toisensa jälkeen täydellisesti.
Raaka – rare
Raa'aksi jätetyn paistetun pihvin sisälämpötila on 48 astetta. Pihviä paistetaan kummaltakin puolelta vain noin 1–2 minuuttia. Paistetun pihvin kypsyyden voi tarkistaa painamalal sitä sormella: raa'aksi jätetty pihvi tuntuu pehmeältä.
Puolikypsä – medium
Kun tarkoitus on valmistaa puolikypsä pihvi, on lihan sisälämpötilan jäätävä 54–56 asteeseen. Pihvin sisälämpötila on sopiva, kun pihvin pinnalle ilmestyvät ensimmäiset lihastenestepisarat. Puolikypsän valmiin pihvin pinta on pehmeän kimmoisa.
Kypsä – welldone
Kypsäksi paistetun pihvin sisälämpötila on 64–68 astetta. Pihvi on syytä kääntää siinä vaiheessa, kun sen pinta on kauttaaltaan lihasnesteen peitossa. Kypsäksi paistetun pihvin pinta on sormella kokeiltaessa kimmoisa.
Lähde: Atria
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan