Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Helpot kalatortillat chipotle-kermalla

Julkaistu 20.06.2018 19:48

Tuli juuri tehtyä niin helpot, nopeat ja herkulliset kalatacot, että päätin postata reseptin heti eetteriin näin juhannuksen kynnyksellä.

Käytin kaupan valmiita maissitortilloita, jotka ovat yllättävän hyviä. Ja juurikin ne maissiversiot. Mikäli aikaa on hiukan enemmän, valmistuvat tortillat helposti myös itse tehtyinä (resepti).
Säädä chipotle-kerman maku mieleiseksi. Toiset tykkää maustetummasta ja kastikkeilla on eroa.

VINKKI! Voit oikaista ja korvata jogurtin ja majoneesin ranskankermalla.

Helpot kalatacot
3-4 hlölle
Kala:

500 g valkolihaista kalafileetä, esim. kuha, ahven, turska
0,5 dl oliiviöljyä
0,5 dl limen mehua
1 tl suolaa
mustapippuria

Kastike:
1 dl ranskankermaa
1 rkl chipotle-chilikastiketta/tahnaa

Muut täytteet:
1 pss pakastemaissia
varhaiskaalia tai jääsalaattia, suikaleina
tuoretta korianteria
limen lohkoja

10 pientä maissiatortillalättyä (resepti)

Vatkaa sekaisin oliiviöljy, limemehu, suola ja pippuri. Kaada seos kalan joukkoon ja anna marinoitua jääkaapissa 20 min. Tee sillä välin kastike.

Sekoita yhteen ranskakerma ja chipotle-soosi.

Kuumenna iso paistinpannu ja paista kala kypsäksi. Palastele pieniksi paloiksi. Voit mikrottaa tai paistaa maissin kuumaksi.

Paahda tortilloita hetki molemmin puolin, kunnes pintaan alkaa tulla mustia pilkkuja. Asettele salaattia tai kaalia tortillan päälle. Asettele pinnalle kalapaloja. Lorauta päälle hiukan kastiketta. Lisää mukaan maissinjyvät. Viimeistele korianterilla. Tarjoile limelohkojen kera.

Lisää aiheesta:

Enchilada-vuoka katkaravuillaKalataco karhunvadelmasalsalla ja pikkelöidyllä punakaalillaThai-henkiset kalapihvit ja kurkkurelissiBBQ-kastike chipotle-chilillä ja maapähkinävoillaMehevät lohipihvitKala-taco chipotle-limemajoneesilla
tacokalatacoreseptikuhameksikolainenkuhataco

Tuoreimmat aiheesta

taco
  • 12.09.201915:10
    chili

    Hedelmäiset nyhtöpossutacot pikkelöidyn chilin ja sipulin kera

  • 11.11.201816:01
    carnitas

    Carnitas - nyhtöpossua kolakastikkeessa

  • 02.10.201820:18
    kalataco

    Kalataco karhunvadelmasalsalla ja pikkelöidyllä punakaalilla

  • 19.08.201820:24
    resepti

    Carne Asada -tacot Pico de Gallo -kastikkeella ja grillattu flat iron steak

  • 07.08.201819:09
    resepti

    Kalatacot habanero-salsalla