Helpot jääkuutiovinkit: Näin saat juomiin makua ja väriä
Makujääkuutiot ovat kuin juomien asuste – ne näyttävät hyvältä ja tuovat juomiin uutta maustetta.
Makujääkuutiot ovat käytännöllinen tapa pitää juomat maukkaina. Kun kuutiot sulavat, ne lisäävät juomaan makua muuttaen tylsän vesilasillisenkin raikkaammaksi kokemuksesi. Parasta on se, ettei tällaisten jääpalojen teko vaadi juurikaan aikaa. Kokeile siis seuraavia vinkkejä!
Minttu
Laita jääpalamuotin koloihin mintunlehdet ja kaada päälle vettä. Pakasta. Minttukuutiot tuovat raikkautta jääteehen, mutta niillä teet myös mojitostasi vieläkin minttuisemman.
Sitruuna
Purista muutamasta sitruunasta mehut kulhoon, lisää sokeria ja vettä. Kaada sitten jääpalamuottiin ja pakasta. Sitruunakuutiot sopivat vaikkapa Tom Collins -drinkkiin.
Mansikka ja vadelma
Aseta jääpalamuotin koloihin kokonaiset mansikat tai vadelmat ja kaada vettä päälle. Pakasta. Marjakuutiot ovat upean näköisiä ja sopivat kesädrinkkeihin mainiosti. Kokeile veden, limun tai kuohuviinin joukkoon.
Mehu
Pakasta lempimehujasi tai boolissa käyttämääsi mehua jääpalamuoteissa ja takaat, ettei boolistasi, drinkistä tai mehulasillisesta tule liian vetisen makuista jäiden sulaessa.
Kahvi
Pakasta yli jäänyt kahvi jääpalamuoteissa. Jääkahvit ja kahvidrinkit maistuvat kesällä hyvin. Kannattaakin valmistaa kahvista jääpaloja, jotta valmistamistasi drinkeistä tai jääkahveista ei tule laimean makuisia.
Lähde: Health
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka