Helpot jääkuutiovinkit: Näin saat juomiin makua ja väriä

jääkuutiot
Shutterstock

Makujääkuutiot ovat kuin juomien asuste – ne näyttävät hyvältä ja tuovat juomiin uutta maustetta.

Makujääkuutiot ovat käytännöllinen tapa pitää juomat maukkaina. Kun kuutiot sulavat, ne lisäävät juomaan makua muuttaen tylsän vesilasillisenkin raikkaammaksi kokemuksesi. Parasta on se, ettei tällaisten jääpalojen teko vaadi juurikaan aikaa. Kokeile siis seuraavia vinkkejä!

Minttu

Laita jääpalamuotin koloihin mintunlehdet ja kaada päälle vettä. Pakasta. Minttukuutiot tuovat raikkautta jääteehen, mutta niillä teet myös mojitostasi vieläkin minttuisemman.

Sitruuna

Purista muutamasta sitruunasta mehut kulhoon, lisää sokeria ja vettä. Kaada sitten jääpalamuottiin ja pakasta. Sitruunakuutiot sopivat vaikkapa Tom Collins -drinkkiin.

Mansikka ja vadelma

Aseta jääpalamuotin koloihin kokonaiset mansikat tai vadelmat ja kaada vettä päälle. Pakasta. Marjakuutiot ovat upean näköisiä ja sopivat kesädrinkkeihin mainiosti. Kokeile veden, limun tai kuohuviinin joukkoon.

Mehu

Pakasta lempimehujasi tai boolissa käyttämääsi mehua jääpalamuoteissa ja takaat, ettei boolistasi, drinkistä tai mehulasillisesta tule liian vetisen makuista jäiden sulaessa. 

Kahvi

Pakasta yli jäänyt kahvi jääpalamuoteissa. Jääkahvit ja kahvidrinkit maistuvat kesällä hyvin. Kannattaakin valmistaa kahvista jääpaloja, jotta valmistamistasi drinkeistä tai jääkahveista ei tule laimean makuisia. 

Lähde: Health

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja