Helpompaa tehdä itse – älä osta näitä ruokia ikinä valmiina

avokado, guacamole
Shutterstock

Ruokabloggari paljasti, mitä ruokia ei kannata koskaan ostaa valmiina, koska niiden tekeminen on kotonakin niin helppoa.

Ruotsalaista Matgeek-ruokablogia kirjoittava Johan Hedberg kertoi Allt om Mat -sivustolle, mitä ruoka-aineita hän ei suosittele koskaan ostamaan ruokakaupasta valmiina.

Guacamole

Avokadopohjainen guacamole on dippi, joka sopii moneen tilanteeseen. Hedbergin mukaan sitä ei kuitenkaan koskaan kannata ostaa kaupasta valmiina.

– Se on niin yksinkertainen tehdä: vähän avokadoa, vähän limeä, vähän suolaa, ehkä vähän korianteria ja chiliä ja valkosipulia. Ne muussataan ja guacamole on valmista, Hedberg toteaa.

Mikropopcorn

Toinen tuote, jota Hedberg ei missään nimessä suosittele ostamaan valmiina, on mikropopcorn. Bloggaajan mukaan popparit valmistuvat helpommin kotioloissa maissinjyvistä, ja itsetehtyjen popcornien sisältämän suolan ja muiden mausteiden määrään voi vaikuttaa omien makumieltymysten mukaisesti.

Ruskeakastike

Kastikkeiden tekeminen on välillä haastavaa, mutta vastoin yleistä luuloa ruskeakastike ei kuulu haastavimpien kastikkeiden joukkoon. Hedberg kertoo kammoksuvansa valmiita ruskeakastikkeita.

– Minulla on tässä valmista kaupan ruskeakastiketta, joka on todella helppo valmistaa, mutta myös kotitekoinen ruskeakastike on helppo valmistaa. Miksi tämän ostaisi valmiina? Hedberg ihmettelee.

KATSO RESEPTI: Ruskeakastike

Vaniljasokeri

Yksi kenties yleisimmistä virheistä, joita Hedberg suosittelee välttämään, on vaniljasokerin ostaminen valmiina. Keinotekoinen vaniljan aromi ei pahimmillaan muistuta lainkaan aitoa vaniljan makua, ja vaniljasokeria on helppo valmistaa myös itse – aidosta vaniljasta.

– Älä osta vaniljasokeria – ei se anna ruokaan vaniljan makua, Hedberg toteaa.

Lähde: Allt om Mat

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja