Helpompaa kuin luulit! Italialainen suosikkiruoka valmistuu puolessa tunnissa – tästä ei arkiruoka parane

1:00 Näin teet itse tuorepastaa
Tuorepastalevyt voi valmistaa myös itse. Katso ohjeet videolta.

Täytettyjen pastarullien, cannelonien, valmistus on helpompaa kuin moni luulee. Tässä reseptissä pinaatilla ja ricottajuustolla täytetyt pastarullat valmistetaan nopeasti kypsyvästä ja helposti käsiteltävistä tuorepastalevyistä.

Koko perheelle nopeasti valmistuva ruoka sopii hyvin kasvissyöjille, mutta voit halutessasi lisätä joukkoon myös hieman pekonia tai kypsiä broilerikuutioita. Ruokaa kannattaa valmistaa kerralla isompi satsi, sillä nämä cannelonit maistuvat taatusti lämmitettynä myös seuraavana päivänä. 

Pinaatti-ricottacannelonit (6 annosta)

2 valkosipulinkynttä
2 tlk (à 400 g) tomaattimurskaa
4 rkl tomaattipyreetä
3 dl vettä
800 g pakastettua lehtipinaattia
500 g ricottajuustoa
1 prk ranskankermaa
500 g tuorepastalevyjä
250 g mozzarellajuustoa
oliiviöljyä, suolaa, pippuria

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuumenna kolme ruokalusikallista oliiviöljyä pannulla. Kuullota valkosipuli yhdessä tomaattipyreen kanssa. Lisää pannulle tomaattimurska ja vesi ja anna kiehua noin viisi minuuttia.

Purista sulaneesta pinaatista ylimääräinen neste pois. Sekoita pinaatin sekaan ricottajuusto ja ranskankerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Täytä pastalevyt pinaatti-juustotahnalla ja rullaa kiinni.

Kaada puolet tomaattikastikkeesta uunivuokaan. Asettele rullat vuokaan ja kaada loppu kastike päälle. Kuorruta mozzarellaviipaleilla ja paista uunissa noin 20 minuuttia.

Lähde: MittKök

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja