Helpolla kikalla saat ruusukaaleista järjettömän hyviä
Satokausikalenterista vinkataan näppärä ruusukaalien valmistuskikka. Kokeile herkullisia lyttyruusukaaleja!
Kerroimme lokakuussa ruusukaalien olevan aliarvostettua pikaruokaa.
MTK suositteli tuolloin tiedotteessaan kokeilemaan rohkeasti ruusukaaleja ja unohtamaan ennakkoluuloot kitkeryydestä tai tunkkaisuudesta.
– Enää vuosikausiin ruusukaalit eivät ole maistuneet liian voimakkailta, koska lajikkeet ovat vaihtuneet miellyttävän makuisiin, MTK muistutti.
Ruusukaalien keittämistä ylikypsiksi on kuitenkin syytä huolella välttää. Oikeilla kypsentämistavoilla ja makupareilla ruusukaalit maistuvat mahtavilta.
Kokeile lyttyruusukaaleja
Nyt Satokausikalenterista vinkataankin valmistustapa, jolla ruusukaaleista saa helposti järjettömän hyviä: kokeile valmistaa lyttyruusukaaleja! Jutu yllä olevalta videolta näet, miten helppoa se on.
Satokausikalenteri Samuli Karjula haluaa kuitenkin muistuttaa, että ruusukaalin seuraksi kaupasta kannattaa napata nyt muitakin sesongin aarteita.
– Satokausikalenterista löytyy ruusukaalin lisäksi yli 10 muuta kaalia ja niitä kaikkia kannattaa käyttää juuri nyt.
Katso videolta jutun yltä, miten järjettömän hyvät ryttyruusukaalit valmistuvat!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta