Helpoin ja paras tapa valmistaa mehevät broilerin rintafileet uunissa – eikä tule kuivaa!

Broilerin rintafileet
Broilerin rintafileistä voi saada meheviä uunissa valmistamalla voi- tai pergamenttipaperin avulla! Shutterstock

Broilerin rintafileistä saa valmistettua helposti meheviä uunissa. Kokeile tätä takuuvarmaa valmistustekniikkaa!

Ei enää koskaan tylsänmakuisia tai kuivia broilerin rintafileitä! Rintafileistä voi saada helposti uunissa valmistamalla meheviä ja maukkaita. Täydellisten broilerin rintafileiden valmistamiseen tarvitset vain uunivuoan, öljyä tai voita, mausteita sekä voi- tai pergamiinipaperia.

Rintafileet kuivahaudutetaan uunissa, vuokaan asetettuna ja voipaperilla hyvin peitettynä. Voi- tai pergamiinipaperi toimii uunissa ikään kuin broilerin rintafileiden nahkana, joka suojaa niitä ja estää kuivumasta. Broileri mehevöityy näin omassa liemessään.

Resepti: Mehevät broilerin rintafileet uunissa

Tässä reseptissä broilerinfileet maustetaan vain suolalla ja pippurilla, mutta voit lisätä joukkoon mielesi mukaan erilaisia yrttejä tai muita mausteita.

Ainekset:
Voita tai oliiviöljyä
Haluamasi määrä broilerin rintafileitä
suolaa ja pippuria
(haluamiasi yrttejä tai mausteita)

Tarvikkeet:
Uunivuoka
Voi- tai pergamiinipaperia
Paistolämpömittari

Valmistusohjeet:

1. Esilämmitä uuni 200-asteiseksi ja jätä uuniritilä keskitasolle. Voitele uunivuoka voilla tai öljyllä. Voitele myös voi- tai pergamiinipaperin toinen puoli. Tämä estää broilerin rintafileiden tarttumisen.

2. Esivalmistele broilerin rintafileet: Taputtele fileet kuiviksi esimerkiksi talouspaperilla. Levitä fileiden pintaan sen jälkeen hieman voita tai öljyä. Ripottele päälle suolaa, pippuria ja mahdollisia muita haluamiasi mausteita.

3. Siirrä broilerin rintafileet uunivuokaan niin, että ne eivät ole aivan kiinni toisissaan. Voit halutessasi laittaa vuokaan myös esimerkiksi sitruuaviipaleita ja tuoreita yrttejä. Peitä fileet lopuksi voi- tai pergamiinipaperilla niin, että voideltu puoli osuu fileisiin. Painele paperin reunat vuoan reunustaa pitkin, hieman fileiden alle niin, että kaikki fileet ovat varmasti peitettynä ja hyvässä "paketissa".

4. Anna rintafileiden kypsyä uunissa, kunnes rintafileiden sisälämpötila on 74 astetta. Käytä apunasi paistolämpömittaria. Kypsyminen kestää noin 30-40 minuuttia, mutta paistolämpömittaria kannattaa alkaa seuraamaan jo 20 minuutin kypsymisen jälkeen.

5. Tarjoile broilerin rintafileet esimerkiksi riisin kera.

Lähde: Thekitchn

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.